Home / Rheden / Rhedens Oranjeplein

Rhedens Oranjeplein

RHEDEN – Het Mr. Bart van Leeuwenplein in Rheden was op Koningsdag omgedoopt tot een heus Oranjeplein. De kinderen konden de hele dag gratis spelen met divers spelmateriaal en konden daar zelfs nog een ijsbon mee verdienen, die ze naar keuze konden inleveren bij IJssalon Maarten Liet of bij IJsclusief. Op de kleedjesmarkt was het gezellig druk; meer dan vijftig kinderen hadden zich ingeschreven.
De vrijwilligers van Rheden van Oranje waren ‘s morgen al om 07.00 op pad om het Bart van Leeuwenplein in orde te brengen voor de feestelijke dag. Vanaf 11.00 konden de kinderen komen spelen. Klokslag 12.00 werd Koningsdag formeel geopend door burgemeester Carol van Eert en Rheden voor Oranje-bestuurslid Wouter Rijnbende. De vrijwillige Brandweer Rheden hees de vlag en March & Showband Rheden speelde het Wilhelmus. Bignoise heeft de dag muzikaal opgevrolijkt.
Na de opening konden de kinderen genieten van een (eveneens gratis) lunch, die hen namens de Oranjevereniging werd aangeboden. Daarna konden zij de rest van de middag gezellig spelen.
Rheden voor Oranje bedankt Brandweer Rheden voor het hijsen van de vlag, March & Showband Rheden voor het spelen van het Wilhelmus, burgemeester Carol van Eert voor het openen van Koningsdag, Discotheek Bignoise voor het verzorgen van de muzikale invulling van de hele dag, vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Heiknüüters voor jullie hulp ‘s morgens, Bianca Kalksma voor hulp met het opbouwen en verder alle vaste vrijwilligers van Rheden van Oranje. Ook de sponsoren worden bedankt, hun bijdragen maken het mogelijk dat de kinderen kosteloos van het feest kunnen genieten.
Foto: Wouter Rijnbende
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.