Home / Doesburg / 45 jaar Phila Hanze

45 jaar Phila Hanze

DOESBURG – Phila Hanze, ook wel oneerbiedig de postzegelvereniging, bestaat dit jaar maar liefst 45 jaar. Dat moet natuurlijk bescheiden gevierd worden. Op de reguliere bijeenkomst werd er stilgestaan bij dit feit. De vrouw van een van de bestuursleden had heerlijke appelgebakjes gemaakt en dat smaakte iedereen natuurlijk heerlijk.

 

Om toch iets bijzonders te doen, waren er speciale pennen gedrukt met Phila Hanze 45 jaar. Voorzitter Jan de Ridt deelde de tweede en derde pen uit aan de oudste leden van de club (foto). Natuurlijk vraagt u zich af wie de eerste pen kreeg: dat was een verrassing, want het bleek uw verslaggever te zijn. Zij is dan ook zeer vereerd met dit gebaar.

 

Op Koningsdag is Phila Hanze weer present in het gemeentehuis in de Raadszaal. Nieuw dit jaar is dat bezoekers van 10.00 tot 12.00 uur hun postzegels en/of munten kunnen laten taxeren. Wie weet heeft of er nog een waardevolle postzegel of munt ergens in een la ligt. De taxateur van Phila Hanze kan het bezoekers deze morgen vertellen.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

One comment

  1. Irene Hussaarts- van Leusden

    In de Regiobode van 19 augustus 2020 werd door de vereniging naar postzegels gezocht. Ik ben vroeger lid geweest van De Globe, maar doe al 20 jaar niets meer met de verzameling. Wat is de bedoeling van Phila Hanze? Ik verzamelde “Oostblok” Belgie, Frankrijk en Portugal. Geen complete verzamelingen dus en daarbij
    heel veel zegels uit andere landen die nog uitgezocht hadden moeten worden.
    Ik geef het niet zomaar gratis weg, maar neem aan dat de vereniging geen vergoeding gaat uitgeven.
    Neemt u alstublieft even contact met me op. Misschien vinden we een oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.