Home / Dieren / Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken

DIEREN – Sommigen hadden elkaar wel vijftig jaar niet gezien, maar donderdagmiddag waren ze allemaal weer even terug in de schoolbanken. Een beetje ouder, wat grijzer, maar nog steeds herkenbaar als die klasgenoten van vroeger: de leerlingen met geboortejaar 1949 van de Christelijke School met den Bijbel het Schoolpad, nu de Boomgaard-Zuid in Dieren.

De jongens en meisjes van toen kwamen bijeen voor een reünie en mochten een kijkje nemen in hun vroegere school, waar maar weinig was veranderd. Uit het archief waren fotoalbums en absentielijsten opgedoken en de groep haalde uitgebreid herinneringen op aan vroeger. Het Schoolpad was weliswaar streng, maar de oud-leerlingen hebben ook veel mooie herinneringen, bijvoorbeeld aan de muzieklessen. De toen jonge juf Hijink was een verademing tussen haar oudere collega’s. Zij gaf les in de tweede klas. Donderdag was ook zij present voor een leuk weerzien met haar vroegere leerlingen, ze zit rechts voor op de foto.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.