Home / Brummen / Lokaal Belang de grootste in Brummen

Lokaal Belang de grootste in Brummen

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend. In totaal 54,33 procent van de kiesgerechtigde inwoners brachten vandaag hun stem uit. Tijdens een gezellige maar ook zeer spannende verkiezingsavond in het gemeentehuis maakt burgemeester Alex van Hedel bekend dat Lokaal Belang uiteindelijk de meeste stemmen heeft weten binnen te halen. Op de voet gevolgd door de VVD. Vrijdagochtend wordt de uitslag door het hoofdstembureau beoordeeld en officieel vastgesteld. Dan wordt ook bekend gemaakt welke kandidaten (al dan niet met voorkeursstemmen) zijn gekozen als lid van de gemeenteraad.

Van Hedel prees de vele mensen die achter de schermen ervoor hebben gezorgd dat de verkiezingen in onze gemeente vlekkeloos zijn verlopen. Hij doelde hiermee onder andere op alle vrijwilligers bij de stembureaus en de vele gemeentelijke medewerkers die actief zijn bij de organisatie. Naast de gemeenteraadsverkiezingen moest immers ook de stemming voor het raadgevend referendum in goede banen geleid worden deze keer.

De voorlopige uitslag heeft de volgende zetelverdeling tot gevolg: Lokaal Belang en VVD nemen ieder vier van de negentien raadszetels in gebruik. Drie partijen hebben ieder drie plekken in de gemeenteraad weten te bemachtigen: PvdA, CDA en nieuwkomer Groen Links. D66 behoudt de twee raadszetels die het in de afgelopen periode ook had.

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.