donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeGiesbeekSchutterij EMM viert 125-jarig bestaan met jubileumweekend

Schutterij EMM viert 125-jarig bestaan met jubileumweekend

GIESBEEK – Schutterij EMM Giesbeek viert dit jaar haar 125- jarig bestaan met een jubileumweekend op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart. Op het Dorpsplein komt een grote feesttent, waar het hele weekend van alles te doen is.

 

De Schutterij, opgericht in 1893, hield zich in de beginjaren alleen bezig met het schuttersfeest met koningsschieten en vaandelzwaaien. In 1929 stond een groot schutterstreffen op het programma en bij het vijftigjarig jubileum in 1948 was er voor het eerst een federatief schuttersconcours in Giesbeek. Rond 1980 heeft de schutterij een grote vlucht genomen en zijn de onderdelen flink uitgebreid met de huidige vaandelwacht en het kruisboogcorps. Tijdens het honderdjarig bestaan klonken voor het eerst kanonschoten. Hiervoor is door eigen leden met hulp van de smid in de plaatselijke smederij een het kanon gesmeed, een knap staaltje koperwerk. In 1988 is het keizersschieten voor oud-koningen ingevoerd.

De Schutterij bestaat uit vele onderdelen: het bestuur, kanonniers, bielemannen, marketentsters, vaandelwacht, vendeliers, jeugdcorpsen, kruisboog, commandanten, officieren, koningspaar, keizerpaar, kindercomité, de Vrienden van EMM, vrijwilligers schutterskaarten, commissie volksspelen en bogenbouwers, de dartsport en schietsport met kruisboog, pistool en geweer. EMM is een grote dorpsvereniging met leden van jong tot oud. De Schutterij is behoorlijk gegroeid en bezig met een eigen clubgebouw, groot genoeg om alle activiteiten naar behoren te kunnen uitvoeren.

 

Het jubileumweekend begint vrijdag 23 maart met een Back to the 80’s en 90’s-avond met Keizerstad Discoshow. Een avond vol muzikale flashbacks, die begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de zaal.

Zaterdag 24 maart is er een receptie van 18.00 tot 20.00 uur. Vanaf 20.30 uur is er een feestavond met de band Cabrio. Leden hebben gratis toegang, andere feestvierders betalen 10 euro entree.

Zondag 25 maart staan de Gelderse Kampioenschappen Indoor Vendelen op het programma. Deze duren van 09.00 tot 17.30 uur. Er komen 36 verenigingen, in totaal 450 vendeliers, naar Giesbeek om te strijden om de Gelderse titel. Niet alleen het klassieke vendelen in corps- en individueel verband komen aan bod, ok het acrobatisch vendelen is te zien. De officiële opening wordt om 09.15 uur verricht door burgemeester Ella Schadd – de Boer van de gemeente Zevenaar, samen met Wim Sanders, voorzitter van de Federatie, en Johan Ebbers, voorzitter van Schutterij EMM. Om 17.30 uur is de prijsuitreiking. De toegang is gratis.

 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit