donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeDe SteegFaunadag met fotowedstrijd op Middachten

Faunadag met fotowedstrijd op Middachten

DE STEEG – Zaterdag 24 maart vindt op Kasteel Middachten in De Steeg de jaarlijkse Faunadag plaats. Iedereen die meer wil weten over het beheer van herten en zwijnen op de Veluwe is welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is gratis.

 

Op de Veluwe komen grote hoefdieren als wild zwijn, edelhert, damhert, ree en moeflon voor. Omdat er op de Veluwe maar een beperkte ruimte is en veel oppervlakte wordt gebruikt voor landbouw, wonen en recreatie, moeten de dieren worden beheerd. Op basis van tellingen wordt een bepaald aantal dieren geschoten door professionele faunabeheerders. Zij leggen na afloop van het jachtseizoen verantwoording af aan elkaar en de maatschappij.

Alle geweien van herten, reebokken en moeflons en de slagtanden van de mannelijke wilde zwijnen die het afgelopen seizoen op de Veluwe zijn geschoten, komen voor de Faunadag naar Middachten. Daar worden ze gekeurd door een keuringscommissie en vervolgens tentoongesteld. Jachtopzichters vertellen uit eigen ervaring over jacht en faunabeheer op de Veluwe.

Daarnaast geeft een valkenier roofvogeldemonstraties en laat de poelier zien wat hij van het wild maakt. Er is aandacht voor eetbare wilde planten en voor kinderen is er een speurtocht waarbij zij van alles over de viervoeters op de Veluwe te weten komen. Met het IVN kunnen zij uilenballen uitpluizen. Verder worden er tegen een kleine vergoeding rondleidingen gegeven door het prachtige kasteel.

Ook wordt deze dag om 13.00 uur de uitslag van de fotowedstrijd bekendgemaakt. Deelnemers mogen één foto insturen met het thema De Grote Veluwse Zoogdieren in hun Natuurlijke Omgeving. Informatie en een deelnameformulier staan op www.middachten.nl.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit