Home / Loenen / Basisschool De Poort herdenkt Franse piloot Robert Etlin

Basisschool De Poort herdenkt Franse piloot Robert Etlin

LOENEN – Woensdag 21 maart herdenkt basisschool De Poort in Loenen de aan het einde van de Tweede Wereldoorlog omgekomen Franse piloot Robert Etlin. Zijn vliegtuig werd beschoten en stortte neer nabij de Vrijenbergweg. Robert Etlin was 25 jaar toen zijn vliegtuig naar beneden werd gehaald. Aan een zandweggetje bij de Vrijenbergweg in Loenen staat het oorlogsmonument, dat herinnert aan de plek waar hij op 21 maart 1945 met zijn vliegtuig neerstortte.

 

Om de herinnering aan de oorlog ook bij de jeugd levend te houden, heeft basisschool De Poort dit monument geadopteerd en het onderhoud van het monument voor haar rekening gekomen. Jaarlijks plegen de leerlingen onderhoud en ieder jaar is er op of rond 21 maart een herdenking. De familie Etlin kan dit bijzonder waarderen. Jaarlijks stellen zij een bedrag beschikbaar voor de hoogste klassen van de Loenense scholen, die excursies maken naar Westerbork, het Anne Frankhuis of een ander doel dat herinnert aan de oorlog.

 

Woensdag 21 maart om 11.00 uur gaan alle kinderen van groep 1 tot en met 8 van basisschool De Poort naar het monument voor de herdenking. Er worden gedichten en verhalen voorgelezen door de kinderen en er worden bloemen gelegd. Basisschool De Poort nodigt belangstellenden van harte uit om bij de herdenking aanwezig te zijn.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.