Home / Rheden / Lampionnenoptocht

Lampionnenoptocht

RHEDEN – Muziek, lampionnen en glowsticks. Rheden was zaterdagavond weer het decor van de jaarlijkse lampionnenoptocht. Honderden mensen liepen mee in de optocht van de Oranjevereniging.

Hoewel de temperatuur al bijna 20 graden hoger was dan vorige week, begon het jammer genoeg kort voor aanvang van de optocht te regenen. Toch mocht dat de pret niet drukken. Er waren veel mensen op de optocht afgekomen. En later werd het zo goed als droog.

De optocht werd muzikaal begeleid door diverse muziekverenigingen. Bij het verzamelen op het Plein bij De Pomp speelde het Rhedens Fanfare Corps. Voorop in de optocht liep March & Showband Rheden, verderop gevolgd door Muziekvereniging Excelsior Ellecom-/De Steeg (die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert) ondersteund door enkele leden van MDVS Doesburg. Bij aankomst bij het Plein bij De Pomp kregen de kinderen een warme beker chocolademelk en wat lekkers, gesponsord door Coop Rheden.

De Oranjevereniging organiseert de Lampionnenoptocht jaarlijks op 10 maart ter ere van huwelijk van prinses Beatrix en wijlen prins Claus in 1966.

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.