Home / Woeste Hoeve / Het verdriet slijt nooit

Het verdriet slijt nooit

WOESTE HOEVE – Voor het tweede jaar op rij werd de herdenking bij de Woeste Hoeve geteisterd door bar slecht weer. Stoelen moesten droog gemaakt worden, maar de aanwezigen wilden dit half uurtje bij het monument donderdag niet missen. Ter nagedachtenis van de 117 mannen die op 8 maart 1945 werden gefusilleerddoor de Duitsers, werden meerdere bloemen en kransen gelegd, waaronder één door locoburgemeester van Apeldoorn, Nathan Stukker. Ook nabestaanden vonden een plekje voor bloemen. Sommigen raakten even de naam aan van hun familielid. Het is 73 jaar geleden, maar roept nog steeds emoties op: "Het verdriet slijt nooit".

Foto: Rob Spelde

Lees ook

Slachtoffers Woeste Hoeve herdacht

WOESTE HOEVE – Op 8 maart 1945 schoten Duitsers soldaten bij het buurtschap Woeste Hoeve …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.