Home / Loenen / Presentatie van Dorpsplein Loenen

Presentatie van Dorpsplein Loenen

LOENEN – De Dorpsraad Loenen is er al een tijd mee bezig en het bestuur gaat binnenkort de plannen voor het nieuwe dorpsplein presenteren. Woensdag 14 maart zijn belangstellenden tussen 17.00 en 20.00 uur welkom om de schetsen te bekijken en hun oordeel over het nieuwe dorpsplein te geven. Om 17.30 uur begint een presentatie. Inbreng en ideeën worden door de dorpsraad gewaardeerd.

Allereerst zijn de schetsen, gemaakt door de gemeente Apeldoorn, gepresenteerd aan de werkgroep Dorpshart Loenen en de Dorpsraad. Vervolgens is er een presentatie geweest aan de direct omwonenden en nu liggen de plannen gereed voor inspraak in De Brink. Inbreng en ideeën worden door de dorpsraad gewaardeerd.
Het plein komt te liggen tussen de Hoofdweg en Reuweg (de Kempe) en zal zoveel mogelijk de Loenense sfeer weergeven door natuurlijke materialen te gebruiken. Het Dorpsplein wordt samen met De Brink het hart van het dorp, waar men in de toekomst evenementen en festiviteiten kan houden. Er wordt ruimte gecreëerd voor de ambulante handel.
Graag wil de Dorpsraad in de toekomst een verbinding leggen tussen de NH Kerk, De Brink, het Dorpsplein en Den Eikenboom. Dit is één van de belangrijke projecten van Loenen Zonnedorp, dat komend jaar wordt gerealiseerd.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.