Home / Rheden / Formulierenhulp Rheden gaat inwoners ondersteunen

Formulierenhulp Rheden gaat inwoners ondersteunen

RHEDEN – Vanaf 15 maart start de pilot Formulierenhulp Rheden. Wethouder Constans Pos is bij de aftrap om 10.30 uur aanwezig. Iedere donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur is een aantal vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje aanwezig in het Dorpshuis Rheden. Zij helpen inwoners bij het lezen van brieven, het invullen van formulieren of het aanvragen van een voorziening. Ze kunnen ook helpen met het invullen van formulieren via internet.

Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan plekken in de gemeente Rheden waar inwoners makkelijk terecht kunnen met vragen over brieven of hulp bij het invullen van formulieren. Door het starten van een formulierenhulp, waar inwoners zonder afspraak kunnen binnenlopen, wil gemeente Rheden de drempel om een vraag te stellen of advies te vragen verlagen. Als er geen ondersteuning is, terwijl die wel nodig lijkt, kan het namelijk zijn dat inwoners voorzieningen mislopen of dat bepaalde aanvragen niet volledig worden ingevuld.

Wethouder Ronald Haverkamp: "Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners ondersteuning kunnen krijgen. Juist ook die inwoners die voor het invullen van formulieren of het lezen van een officiële brief geen beroep kunnen doen op hun eigen omgeving, zoals buren, familie of vrienden."

De vrijwilligers van Formulierenhulp Rheden kunnen een beroep doen op een breed netwerk van vrijwilligers en professionals. Op het moment dat de vraag van een inwoner groter is dan die in eerste instantie lijkt, zorgen zij er voor dat andere voorzieningen zoals de Sociaal Raadslieden, het Sociaal Gebiedsteam of het Juridisch Loket de vraag oppakken.

Formulierenhulp Rheden start in het dorp Rheden met het inloopspreekuur. Ondertussen worden er meer vrijwilligers geworven, zodat Formulierenhulp Rheden later dit jaar ook in Velp en Dieren inloopspreekuren kan houden.

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.