dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeRhedenFormulierenhulp Rheden gaat inwoners ondersteunen

Formulierenhulp Rheden gaat inwoners ondersteunen

RHEDEN – Vanaf 15 maart start de pilot Formulierenhulp Rheden. Wethouder Constans Pos is bij de aftrap om 10.30 uur aanwezig. Iedere donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur is een aantal vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje aanwezig in het Dorpshuis Rheden. Zij helpen inwoners bij het lezen van brieven, het invullen van formulieren of het aanvragen van een voorziening. Ze kunnen ook helpen met het invullen van formulieren via internet.

Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan plekken in de gemeente Rheden waar inwoners makkelijk terecht kunnen met vragen over brieven of hulp bij het invullen van formulieren. Door het starten van een formulierenhulp, waar inwoners zonder afspraak kunnen binnenlopen, wil gemeente Rheden de drempel om een vraag te stellen of advies te vragen verlagen. Als er geen ondersteuning is, terwijl die wel nodig lijkt, kan het namelijk zijn dat inwoners voorzieningen mislopen of dat bepaalde aanvragen niet volledig worden ingevuld.

Wethouder Ronald Haverkamp: "Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners ondersteuning kunnen krijgen. Juist ook die inwoners die voor het invullen van formulieren of het lezen van een officiële brief geen beroep kunnen doen op hun eigen omgeving, zoals buren, familie of vrienden."

De vrijwilligers van Formulierenhulp Rheden kunnen een beroep doen op een breed netwerk van vrijwilligers en professionals. Op het moment dat de vraag van een inwoner groter is dan die in eerste instantie lijkt, zorgen zij er voor dat andere voorzieningen zoals de Sociaal Raadslieden, het Sociaal Gebiedsteam of het Juridisch Loket de vraag oppakken.

Formulierenhulp Rheden start in het dorp Rheden met het inloopspreekuur. Ondertussen worden er meer vrijwilligers geworven, zodat Formulierenhulp Rheden later dit jaar ook in Velp en Dieren inloopspreekuren kan houden.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215709_euros__geld__munten_2.jpg

Amnesty zoekt collectecoördinator

VELP/ROZENDAAL - Van 13 tot en met 19 maart vindt de jaarlijkse collecte van Amnesty International plaats. Een goede organisatie en coördinatie is daarbij erg belangrijk. Daarom is de organisatie op zoek naar een collectecoördinator voor Velp en Rozendaal. Het betreft een vrijwilligersfunctie. De werkzaamheden van de coördinator omvatten onder

0215713_Bronckhorst_logo.jpg

De ontwerp-Omgevingsvisie van Bronckhorst ter inzage

GEM. BRONCKHORST - De afgelopen maanden werkte de gemeente Bronckhorst samen met onder andere inwoners, ondernemers en (belangen)organisaties aan de Omgevingsvisie. Deze visie gaat over hoe er op de lange termijn wordt omgegaan met de grote opgaven sterke dorpen & leefbaar platteland, landschappelijke kwaliteit, energie & klimaat, economie & landbouw

0216553_pietentraining.JPG

Pieten op bezoek bij vv SHE Hall

HALL - Zaterdag 4 december was het dolle pret op de voetbalvelden van vv SHE Hall. De jongste kinderen van de Hallse voetbalclub kregen bezoek van Pieten. De Pieten kwam niet alleen maar met pepernoten, maar ze kwam ook een pietentraining geven. De voetballertjes mochten hun broertjes, zusjes en vriendjes

0215604_Olivier_Mareschal.jpg

Buurtbewoners opnieuw in actie voor veiligere Oranjeweg Rheden

RHEDEN - Buurtbewoners Olivier Mareschal en Ron Baars blijven aandacht vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie op de Oranjeweg in Rheden. Er wordt naar hun beleving te vaak te hard gereden. Acties in het verleden hebben niets opgeleverd, maar toch geven ze de moed niet op. Met bordjes herinneren ze de

0216552_DSC2263.JPG

Een kijkje in de pepernotenfabriek

DREMPT - Bijna het hele jaar door produceert Garvo in Drempt veevoeders. Maar een paar weken per jaar wordt de fabriek overgenomen door hoog bezoek uit Spanje. Als Sinterklaas en zijn Pieten in het land zijn, richten zij hier de pepernotenfabriek in. Waar normaal de koeienbrokjes van de lopende band

0215601_Concert_RFC.jpeg

Najaarsconcert Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN - Het Rhedens Fanfare Corps gaf zondag 21 november haar najaarsconcert in de Dorpskerk in Rheden. Het optreden kreeg de toepasselijke titel 'Omdat het weer kon-cert'.