dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeBronkhorstInschrijving woningbouw jongeren van start

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels van start gegaan.

 

Bronckhorster jongeren tussen de achttien en dertig jaar, die op zoek zijn naar een betaalbare koopwoning, kunnen zich melden bij de gemeente Bronckhorst. Vanaf 28 februari ging de inschrijving voor de pilot Jongerenhuisvesting van start. Op vijf locaties maakt de gemeente speciaal voor jongeren ruimte om te kunnen bouwen. Wethouder Spekschoor van wonen: "Wij zijn er klaar voor, de inschrijving kan starten. Deze aanpak is het resultaat van meerdere gesprekken die wij met jongeren hebben gehad. Actie was nodig, de jongeren konden geen betaalbare starterswoningen vinden. We hebben alles op alles gezet om bouwmogelijkheden te creëren voor deze belangrijke doelgroep. Het is een prachtige kans voor hen om een eerste stap te zetten op de woningmarkt en het ouderlijk huis te verlaten."

 

De gemeente Bronckhorst biedt jongeren de kans hun eigen woning te realiseren via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is een manier waarbij een groep mensen in een gezamenlijk bouwproject aan de slag gaat. De jongeren nemen dus samen verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de locatie. Ze geven samen opdracht, waardoor de kosten lager zijn, maar realiseren elk afzonderlijk een woning die helemaal aan de individuele smaak voldoet.

 

Er zijn diverse locaties bestemd voor bouw voor jongeren in Steenderen, Hengelo, Vorden en Zelhem. De inschrijving sluit op woensdag 14 maart om 17.00 uur. Jongeren met serieuze plannen kunnen zich digitaal aanmelden via www.bronckhorst.nl/wonen. Hier staan ook het lotingsreglement en de verdere voorwaarden.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -