Home / Dieren / Nieuwe bank op Carolinaberg

Nieuwe bank op Carolinaberg

DIEREN – Landgoed Hof te Dieren heeft, als één van zijn bijzonderheden een midden-achttiende-eeuws lanenpatroon van veertien lanen, die samenkomen op de Carolinaberg. Dit Sterrenbos liet Anna van Hannover in 1760 aanleggen naar de mode van die tijd.

Exact in het middelpunt stonden vanaf de aanleg diverse bankjes, die dienden als rust- en uitkijkpunt. Door de hoogte van 49 meter boven NAP en de veertien aanliggende lanen is het een plaats waar menig recreant een wild zwijn of hert heeft waargenomen. De bestaande ronde bank raakte in verval. Begin februari heeft Stichting Twickel samen met de gemeente Rheden een nieuwe bank geplaatst op deze mooie locatie.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.