woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeLaag-SoerenAED ’t Sprengenhus nu altijd bereikbaar

AED ’t Sprengenhus nu altijd bereikbaar

LAAG-SOEREN – Alle in Laag-Soeren aanwezige AED’s hangen ergens binnen, en waren daarmee niet altijd bereikbaar. Daar is nu verandering in gekomen, nu de AED van ’t Sprengenhus in een buitenkast is ondergebracht.

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan wilde Woningcorporatie Veluwonen als eigenaar van ‘t Sprengenhus en een aantal huurwoningen Laag-Soeren een cadeau aanbieden. Het dorp mocht zelf bedenken waaruit dat cadeau zou bestaan. Bij inventarisatie door Soerens Belang kwam al snel het idee naar voren om de aanwezige AED van ’t Sprengenhus naar buiten te verplaatsen om een grotere beschikbaarheid te bewerkstelligen. Het idee van Harrie Nieuwland vond veel steun in het dorp en ook Veluwonen ging graag akkoord, evenals de Stichting ’t Sprengenhus. Na montage van de benodigde buitenkast is de Automatische Externe Defibrillator gecontroleerd en in de kast aan de voorzijde van ’t Sprengenhus geplaatst. Henk Bosman heeft hem aangemeld bij hartslag.nu. Bij een melding naar 112 van hartstilstand of iets soortgelijks krijgt men ook de pincode om de kast te openen en is de AED inzetbaar.
Mensen in het bezit van EHBO- of reanimatiediploma worden uitgenodigd op een bijeenkomst op 8 maart in ’t Sprengenhus om meer informatie te krijgen over de kast en de werking hiervan. Mensen zonder één van deze diploma’s maar die als Burgerhulpverlener willen helpen, worden opgeroepen zich aan te melden bij www.hartslag.nu Uiteraard hopen alle betrokkenen dat het nog heel lang duurt aleer de AED voor het eerst gebruikt zal worden, maar indien nodig is hij bereikbaar en kan hij levensreddend zijn.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...