Home / Dieren / Schakers voor vijftigste keer in gemeente Rheden

Schakers voor vijftigste keer in gemeente Rheden

DIEREN – Het wordt een heel speciaal jaar voor de schakers van het Condigne Open NK in sporthal Theothorne in Dieren. Van 23 juli tot en met 2 augustus vinden de Bondswedstrijden voor de vijftigste maal plaats in de gemeente Rheden. In het Theothorne-complex is het toernooi voor de veertigste keer te gast. De Stichting Open Nederlands Kampioenschap Schaken pakt uit met onder andere een jubileumboekje, clinics voor scholen in de gemeente en een loterij met een Gazelle-fiets als hoofdprijs.

 

In het jubileumboek van 112 pagina’s, dat is samengesteld en geschreven door perschef Peter Boel en uitgegeven door Uitgeverij en Ontwerpbureau Diepenmaat, staat veel informatie over de winnaars en de beslissende partijen, maar ook over de omstandigheden waarin de toernooien plaatsvonden, kleurrijke deelnemers en vreemde voorvallen. Vele foto’s brengen de sfeer terug van al die mooie jaren. Alle deelnemers aan het jubileumtoernooi ontvangen dit boek gratis.
Via een speciale actie, mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Rheden, zal de Velpse schaaktrainer Martijn Boele in april en mei clinics verzorgen op basisscholen in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Scholen die zich hiervoor inschrijven, krijgen lessen van Boele, die worden afgesloten met een simultaan, en een speciaal schaakpakket van de KNSB.
Het verheugt het organiserend comité enorm dat de Dierense rijwielfabriek Gazelle voor deze jubileumeditie een fiets beschikbaar heeft gesteld als hoofdprijs van de traditionele loterij. Dat het toernooi door de gemeente nog steeds ruimhartig wordt gesteund, blijkt niet alleen uit de jaarlijkse hulp van het Sportbedrijf Rheden, maar ook uit het feit dat de vorig jaar afgetreden burgemeester Petra van Wingerden in 2018 Ambassadeur van het toernooi zal zijn en dat de nieuwe burgemeester Carol van Eert zitting neemt in het erecomité van het evenement. Het Condigne Open NK wordt dit jaar ook financieel ondersteund door ondernemingsvereniging DELS.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.