Home / Brummen / Vereniging Jasmijn opgericht

Vereniging Jasmijn opgericht

BRUMMEN – Vereniging Jasmijn Brummen is onlangs opgericht en op 4 februari vond de eerste algemene ledenvergadering plaats. De Vereniging Jasmijn heeft als belangrijke doelstelling Nederlanders en nieuwkomers met een niet-Nederlandse achtergrond met elkaar in contact te brengen.

 

"Ik merk dat veel vluchtelingen die de laatste jaren in de gemeente Brummen zijn komen wonen het best wel moeilijk vinden om contact te maken met hun buren," aldus Walat Bashar, secretaris van de vereniging. De voorzitter, de heer Sam Alqalqeely, opende op energieke wijze de bijeenkomst en gaf een overzicht van de werkzaamheden van het bestuur.

 

De penningmeester, de heer Masar Alshorbaji, gaf een duidelijk overzicht van de inkomsten en uitgaven en Bashar gaf een mooi overzicht van de vele mensen en groeperingen waarmee inmiddels contacten zijn opgebouwd. Binnenkort volgt het tweede gesprek met de wethouder van cultuur om te bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Ook volgt binnenkort een gesprek met de Culturele Stichting.

 

Als gasten mocht de Vereniging Jasmijn Brummen ook de voorzitter van de voetbalvereniging Brummen, de voorzitter van Onze Droom en een teamleider van Vluchtelingenwerk Zutphen verwelkomen.

 

Ook was er een aantal politiek geïnteresseerden. Ook deze mensen hebben allen kort het publiek toegesproken en ze hebben duidelijk gemaakt dat ze, waar nodig, de Vereniging Jasmijn in de verdere toekomst graag van dienst willen zijn.

 

Een drietal festiviteiten werd door de leden gepresenteerd. De viering van Moederdag, het Suikerfeest en een wandeling staan de komende maanden op het programma. Na de pauze werd er prachtige Syrische muziek gespeeld (foto) waarbij het volksdansen natuurlijk niet kon ontbreken. Aan het einde werd iedereen met hart en ziel door het bestuur bedankt voor de komst.

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.