Home / Regio / Drempt, Hummelo en Keppel starten Repair Café

Drempt, Hummelo en Keppel starten Repair Café

REGIO – Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel vindt van niet en houdt daarom op donderdag 1 februari het allereerste Repair Café.

 

In het gezondheidscentrum in Hoog-Keppel, aan de Burg. van Panhuysbrink 1e, draait het op 1 februari allemaal om repareren. Tussen 9.30 uur en 12.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies: alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

 

Door repareren te promoten, wil de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Evert Jan Bloemen. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

 

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden aanwezig zijn. Evert Jan wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

 

De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel, gaat maandelijks, op de eerste donderdag van de maand van 9.30 uur tot 12.00 uur een Repair Café in Hoog-Keppel houden.
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Info op repaircafe.nl.

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.