Home / Regio / Geen risicopanden in de gemeente Rheden

Geen risicopanden in de gemeente Rheden

GEM. RHEDEN – Naar aanleiding van de instorting van een parkeergarage in Eindhoven heeft de gemeente Rheden een onderzoek uitgevoerd bij gebouwen met eenzelfde bouwmethode. Uit het onderzoek is gebleken dat er geen risicopanden zijn in de gemeente Rheden.

 

De medewerkers van Bouwtoezicht hebben gekeken hoeveel gebouwen er zijn met een dergelijke bouwmethode. De vloeren waar het hier om gaat, komen voor in bebouwing die is gerealiseerd na 1999. Dat zijn 2184 adressen in de gemeente Rheden.

Bij het eerste onderzoek was bij een groot aantal gebouwen al te zien dat ze geen risico liepen. Vervolgens zijn er zevenhonderd adressen ter plekke bekeken. Uiteindelijk waren er nog vier complexen over, waarbij aan de hand van de tekeningen niet duidelijk was of er wel of niet een risico zou zijn. Een externe constructeur bekeek deze tekeningen en heeft beoordeeld dat het geen risicopanden zijn.
Er is gekeken of er in de gemeente gebouwen zijn met breedplaten, dunne platen die in een fabriek worden gemaakt en op de bouwlocatie wordt daar nog een flinke laag beton op gestort. De bovenkant van de breedteplaten zijn ruw gemaakt, zodat de bovenste laag beton goed hecht. Helaas was dat niet toegepast in Eindhoven. In Eindhoven is een parkeergarage ingestort bij Eindhoven Airport. De reden hiervan is een constructiefout in combinatie met de hitte van die dag, zo blijkt uit een rapport van TNO en adviesbureau Hageman van 25 september. Vervolgens zijn er veel gebouwen in Nederland onderzocht.

Wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden: "Het was een behoorlijk onderzoek, maar het is goed dat het gebeurd is en ik ben blij met de uitkomst. Ook op de locaties was men positief dat de gemeente een dergelijk onderzoek uitvoerde".

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.