Home / Dieren / Vuurwerkbom bij ‘t Schaddeveld

Vuurwerkbom bij ‘t Schaddeveld

DIEREN – Bij OBS ‘T Schaddeveld aan de Meidoornlaan in Dieren is dinsdagavond een vuurwerkbom ontploft. De school liep door de ontploffing flinke schade op. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

 

Rond 23.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd. Volgens omstanders stonden die avond vier mensen voor de deur. De politie onderzoekt of zij wat met de bom te maken hebben. De brandweer kwam ter plaatse omdat er veel rook vrijkwam, maar na een controle kon het Dierense korps weer vertrekken.

De schade aan het gebouw is groot. Meerdere ramen zijn gesprongen en er is een stuk van het dak af geblazen. Een glasreparatiebedrijf heeft planken voor de ruiten gemaakt.

De politie is een onderzoek gestart. Volgens de agenten hadden hierbij doden kunnen vallen en daarom wordt deze zaak hoog opgenomen. De politie heeft tussen het glasonderzoek gedaan en meerdere stukken vuurwerk meegenomen. Ook zijn er meerdere getuigen. Eén van hen heeft een grote auto zien weg rijden, de politie doet hier onderzoek naar. De politie vraagt getuigen die de politie nog niet hebben gesproken zich alsnog te melden.

 

foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.