Home / Zevenaar / Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk te Zevenaar een feestelijke viering plaats vanwege het samengaan van de Liemerse parochies Sint Willibrordus (Doesburg / Rijnwaarden / Zevenaar) en Heilige Vier Evangelisten (Duiven / Westervoort) tot de nieuwe parochie Sint Willibrordus te Zevenaar.

Per 1 januari 2018 omvat de nieuwe parochie de dertien R.K. geloofsgemeenschappen Babberich, Doesburg-Angerlo, Duiven, Groessen, Herwen & Aerdt, Lathum-Giesbeek, Lobith & Tolkamer, Loo, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Westervoort en Zevenaar.

Kardinaal Eijk, aartsbisschop van het bisdom Utrecht, die op 14 december jongstleden officieel het fusiedecreet heeft uitgevaardigd, zal zelf deze viering voorgaan, samen met het voltallig pastoraal team. Ook het nieuwe benoemde parochiebestuur zal er gepresenteerd worden. Het koor AMK Zevenaar, Gemengd koor Duiven, Gemengd koor Oud-Zevenaar en het NGK koor Zevenaar ondersteunen de viering muzikaal. Na afloop van de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en nieuwjaar te wensen.
 

Lees ook

Lijsttrekker D66 Zevenaar stapt op

ZEVENAAR – De resultaten van de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente zijn voor D66 Zevenaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.