Home / Doesburg / Wethouder start sloop

Wethouder start sloop

DOESBURG – Wethouder Fred Jansen heeft het startsein gegeven voor de sloop van het oude clubgebouw van VV Sportclub Doesburg aan de Looiersweg. Dit gebeurde onder het toeziend oog van Dusseldorp uit Lichtenvoorde, die de klus uit gaat voeren. Na dit mooie ‘startschot’ – de wethouder had duidelijk schik in het sloopwerk – gingen de slopers aan de slag en ze hopen nog voor de feestdagen klaar te zijn.

Bij de sloop worden eerst alle onderdelen met asbest voorzichtig afgevoerd. Daarna sloopt men de gebouwen tot op de fundering op een duurzame manier. Dat betekent dat alle materialen gescheiden worden afgevoerd. Op deze manier kan zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden.

Niet alle gebouwen op locatie Stadswerf kunnen nu al worden gesloopt. Delen worden pas in september 2018 gesloopt omdat eerst onderzoek naar de flora en fauna moet worden gedaan. Er kunnen namelijk vleermuizen leven en daar moet voorzichtig mee worden omgegaan.
Op de plek van de Stadswerf komen in de toekomst woningen.
Waar het clubgebouw van de voetbalvereniging stond, komt het nieuwe clubgebouw van Tennisvereniging Doesburg 2002. – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.