donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeLaag-SoerenBernard van Eijbergen vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren

Bernard van Eijbergen vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de najaarsvergadering van Soerens Belang was voor de pauze een voorlichting door twee heren van de provincie en Ilse Vos van de gemeente, over de ontwikkelingen rond de uitbreiding van het vliegveld Lelystad. Zoals het zich nu laat aanzien zullen daarvan ook in deze contreien de gevolgen merkbaar, en dan vooral hoorbaar, zijn.

Na de pauze werd Egbert Timmer voorgesteld als nieuwe secretaris van Soerens Belang. Hij wordt daarmee de opvolger van Ilona Ozinga.Ook was er aandacht voor de vele activiteiten in het dorp die onder de vlag van Soerens Belang plaatsvinden en ontwikkelingen in en rondom Laag-Soeren.

Vervolgens werd Bernard van Eijbergen door de aanwezigen uit vele nominaties verkozen tot Vrijwilliger van het jaar van Laag-Soeren. Hij speelt dan ook een belangrijke rol in het dorpsleven. Hij is al vele jaren degene die elk jaar met zijn materiaal van een aangeleverde stapel hout een mooi Paasvuur weet te bouwen. Voor het maken van de kar van zijn wijk voor de Oranjefeesten stelt hij graag de ruimte, gereedschap, kennis en waar mogelijk ook materiaal ter beschikking aan de bouwers, en is ook bereid om letterlijk de kar te trekken op de grote dag. Het feestterrein heeft hij dan al toegankelijk gemaakt.
Ook in de Decemberactiviteiten vervult hij een belangrijke rol. Bij IJsvereniging Laag-Soeren is hij al jaren bestuurslid en ook daar altijd bereid hand en spandiensten te verrichten. Sinds enkele jaren maakt hij ook deel uit van het bestuur van Soerens Belang, waar hij de financiën beheert. Hij stelt ook zijn terrein en opstallen regelmatig beschikbaar aan de brandweer voor oefening bij calamiteiten.
Kortom iemand die zich met zijn mogelijkheden en capaciteiten belangeloos inzet voor de gemeenschap. Bernard toonde zich na afloop aangenaam verrast.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit