Home / Dieren / Scholieren knotten op Hof te Dieren

Scholieren knotten op Hof te Dieren

DIEREN – Op landgoed Hof te Dieren komen nog vele kilometers knotbomen en -hagen in de uiterwaarden voor. Deze landschapselementen zijn van groot belang voor veel diersoorten. Ze vinden er schuilgelegenheid, broedplaatsen en kunnen er foerageren. Doordat het zogenaamde lijnelementen betreffen, zorgen de elementen voor verbindingen waar langs dieren zich kunnen verplaatsen.

Al vier jaar komen de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen uit Dieren en Ellecom een dagdeel helpen met het onderhoud. Ook vorige week kwamen de leerlingen van de diverse scholen weer op locatie assisteren bij het knotten. Tijdens deze serie leren ze het belang van landschapselementen in hun omgeving. Tijdens schooltijd klimmen, zagen en vies worden; het lijkt wel een Sire-campagne.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.