Home / Klarenbeek / Buurtvereniging Oudhuizerstraat deelt cheque’s uit

Buurtvereniging Oudhuizerstraat deelt cheque’s uit

KLARENBEEK – De buurtvereniging Oudhuizerstraat in Klarenbeek heeft een punt gezet achter de jaarlijkse pannenkoekenfietstochten voor het goede doel. Na 25 jaar vindt het bestuur het welletjes. Aanvulling van jongeren is er nauwelijks.

Zaterdag was er daarom een gezellige afsluiting van een kwart eeuw Pannenkoeken-fietstochten. Plek van samenkomst was Het Boshuis. Het bestuur heeft de afdelingen Klarenbeek en Wilp-Voorst van De Zonnebloem een vrolijke zangmiddag aangeboden met het Oosterhuuzens Dialectkoor. Ongeveer 75 gasten waren aanwezig toen Hanny Weijenberg een welkomstwoord sprak. Hij memoreerde hoe de buurtvereniging 25 jaar geleden begon met de pannenkoeken-fietstocht, op initiatief van Jo Woestenenk. Eerst zo’n 50 deelnemers met vertrek bij haar boerderij aan de Oudhuizerstraat. Er werd besloten om de opbrengst te bestemmen voor het goede doel. Het aantal deelnemers groeide uit tot ongeveer 400.

Vele verenigingen hebben in de loop van de jaren een gift gekregen. Nu de Oudhuizerstraat stopt met de tochten, kan de kas opgedeeld worden. Twee goede doelen kregen dit jaar nog een gift en ook werd een flink bedrag besteed aan deze zangmiddag met drankjes en hapjes.
Onder leiding van Theo Uyttenboogaart zong het koor een leuk programma liedjes. Na het eerste zangdeel werden vertegenwoordigers van de Speelweek uit Klarenbeek en Het Huttenkamp uit Voorst gevraagd om naar voren te komen. Reinder Zweverink en Hannie Weijenberg mochten namens de vereniging beide clubs een cheque van duizend euro aanbieden. De Speelweek en Huttenkamp waren bijzonder verguld met deze royale gift.

Vanaf 2018 wordt de Pannenkoekenfietstocht voortgezet door de afdeling Handbal van SC Klarenbeek en Het Boshuis.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.