dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeHoenderlooDe Hoge Veluwe verkoopt grond aan Droompark

De Hoge Veluwe verkoopt grond aan Droompark

HOENDERLOO – Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft overeenstemming bereikt met Droompark De Zanding, over de verkoop van 10,6 hectare grond ten zuiden van Otterlo en grenzend aan De Zanding. Hiermee heeft de goede samenwerking verder gestalte gekregen. De nieuwe eigenaar is in overleg met de gemeente over openstelling en onderhoud van het terrein.

Droompark De Zanding en De Hoge Veluwe zijn al langer intensief in gesprek hoe zij elkaars doelstellingen kunnen versterken en hebben door middel van wederzijdse arrangementen al mooie resultaten behaald.
De Hoge Veluwe heeft buiten het raster van het Park in Otterlo en in Hoenderloo ‘snippergroen’, dat voor de bedrijfsvoering van het Park niet noodzakelijk is. Daarom heeft het Park, begin deze eeuw, besloten deze percelen af te stoten en de opbrengst aan te wenden voor investeringen in het Park. De Gemeente Ede was daar toen als eerste partij bij betrokken; alle percelen zijn bezocht en dat heeft onder andere geleid tot de verkoop van een deel van De Houtkamp ten behoeve van de realisatie van het prachtige sportpark Kastanjebos. Direct belanghebbenden (buren en aanwonenden) van de nog te verkopen percelen zijn en worden als eerste benaderd. Als zij geen belangstelling hebben, gaan de percelen in de vrije verkoop.
Met de Gemeente Ede worden nog besprekingen gevoerd over de verkoop van 6 hectare grond eveneens ten zuiden van Otterlo en grenzend aan de aankoop van De Zanding. Verwacht wordt dat die besprekingen binnen afzienbare tijd tot een overeenkomst zullen leiden.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215868_Centrum.jpg

Culturele Zondag in Doesburg

DOESBURG - De verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook grote invloed op de Culturele Zondag van 5 december in Doesburg. Zeker de helft van de adressen op deze maandelijkse route langs musea, galerieën en ateliers blijft deze keer uit voorzorg gesloten. Het bestuur laat

0215985_Bestuur_met_jubilarissen.jpg

Definitief einde voor Thomassen Mannenkoor

RHEDEN - Vrijdag 26 november was het definitieve einde van het Thomassen Mannenkoor bij restaurant de Deel in Rheden. Voordat het bestuur ontbonden werd, haalde voorzitter Louis Schennink enkele herinneringen op uit het rijke verleden van het koor.

0215681_1Publieksprijs-SemScheerder-HeideindeMist.jpeg

Sem uit Rheden wint publieksprijs National Geographic Fotowedstrijd 2021

RHEDEN - Sem Scheerder (11 jaar) uit Rheden heeft de publieksprijs National Geographic 2021 in de junior categorie Landschap gewonnen. Hij won deze prijs met zijn met zijn inzending: Heide in de mist. De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars in de categorieën Mens, Dier

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente efficiënter omgaan met budgetten.