dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeHoenderlooStreekschool Hoenderloo maakt start met natuurlijk speelplein

Streekschool Hoenderloo maakt start met natuurlijk speelplein

HOENDERLOO – De Stichting Integrale Streekschool Hoenderloo start op zaterdag 23 september met de ontwikkeling van een natuurlijk speelplein. Er wordt van 09.00 tot 12.30 uur gewerkt op het terrein van de Kakelhof aan de Middenweg.

Zaterdag 23 september is de jaarlijkse Burendag van het Oranjefonds. De Stichting Integrale Streekschool Hoenderloo (SISH) heeft van het Oranjefonds een bijdrage ontvangen om, samen met de kinderen, vast een start te maken met de ontwikkeling van een natuurlijk speelplein. Er wordt deze ochtend een groot insectenhotel gebouwd en van boomstammen een klein spring- en klimparcours gemaakt. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. Iedereen, van elke leeftijd, is welkom mee te komen knutselen. Opgave wordt gewaardeerd en kan via de Facebookpagina Integrale Streekschool Hoenderloo of per e-mail naar basisschoolhoenderloo@outlook.com.

De ontwikkeling van een natuurspeelplein past volledig in de visie voor een nieuwe school, waar natuuronderwijs een belangrijke rol staat spelen. De SISH is bezig met het oprichten van deze school, waar kinderen van nul tot twaalf jaar de hele dag welkom zijn voor onderwijs, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en kinderopvang. De SISH verwacht de nieuwe school in augustus volgend jaar te kunnen openen.
Het is de bedoeling om in het voorjaar vast weer een knutseldag te houden, dan zijn er plannen voor een wilgentenenhut en een blotevoetenpad.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216414_duurzaamheid.jpg

Geld besparen op je energierekening

LOENEN - Huurders van Veluwonen kunnen op woensdag 8 december tussen 19.30 21.00 uur aansluiten bij een gratis online bijeenkomst over geld besparen op de energierekening. LoenenEnergie geeft tips en trucs over hoe dat moet. Monique Harmsen van Loenen Energie vertelt: "De bijeenkomst is speciaal voor huurders. Je krijgt informatie

Sintmuziek op carillon

DOESBURG - Zondag 5 december zal tussen 14.00 en 15.00 uur het carillon van de Martinitoren weer klinken. In het eerste deel van het programma klinken diverse stukken waarin bekende sinterklaasliederen zijn verwerkt, hoe kan het ook anders op deze datum? Ook komen alle bekende sinterklaasliedjes voorbij.

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in

0213226_Marc_Albers_Sportclub_Doesburg.jpg

Trouwe sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG - Albers Transport blijft ook de komende jaren pakketsponsor van Sportclub Doesburg. Directeur Marc Albers heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst met de vereniging voor drie jaar verlengd. Albers Transport is gevestigd aan de Leigraafseweg en al 75 jaar een begrip voor het vervoer van bouwmaterialen. De club is Albers Transport