dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeHoenderlooHeerlijke optocht in Hoenderloo

Heerlijke optocht in Hoenderloo

HOENDERLOO – Daar kan menig ander dorp van gelijke omvang een puntje aan zuigen, aan de bonte stoet die zondag door de straten van Hoenderloo trok. Origineel, met een grote variatie aan loopgroepen en wagens en als beloning voor al die inspanningen en huisvlijt ook nog eens gezegend met een fraaie zomerse dag.

De optocht was de afsluiting van de geslaagde Oranjefeesten in het dorp. De feesttent op het kermisterrein was vijf dagen lang het epicentrum van het dorp. De kermis en tent waren voor iedereen toegankelijk, maar het is opvallend te zien hoe de lokale bewoners van het dorp toch hun eigen intieme feest konden vieren. Hooguit waren de vele toeristen van het Veluwse dorp geamuseerde toeschouwers, hoewel botsauto’s en ander vermaak natuurlijk hun aantrekkingskracht op iedereen uitoefenen.
OCH, het Oranje Comité Hoenderloo, had weer een gevarieerd programma in elkaar gedraaid, met activiteiten voor iedereen. Voor de schooljeugd, maar ook voor de senioren van het dorp. Er werd op vogels geschoten, met bijlen gegooid en met boomstammen gerold over een hindernisparcours. Dat alles overgoten met een goed glas bier en een goede luim. Een royaal gebaar van gemeenschapszin. Een beetje volgens het motto van één van de wagens in de optocht, waarop stond: ‘Bewaar de vrede niet… deel ‘m uit!’ – foto: Han Uenk
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216536_Ongevaleerbeek.jpg

Ongeval op kruising Apeldoornseweg met de Kanaalweg

EERBEEK – Zondagmiddag 5 december heeft er een ongeval plaatsgevonden langs het kanaal in Eerbeek, bij de Eerbeeksebrug, waar de Apeldoornseweg overgaat in de Kanaalweg. Twee personenauto’s waren met elkaar in botsing gekomen. Eén van de voertuigen reed op de Apeldoornseweg langs het kanaal. De andere auto reed op de Voorstondensestraat, kwam

0215958_Rommelmarkt1.jpg

4Noppes weggeefwinkel gaat poosje dicht

DIEREN - De Weggeefwinkel Dieren gaat vanaf 3 december voor onbepaalde tijd dicht. Daarvóór kan iedereen op dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 15.00 uur nog (december)artikelen komen uitzoeken.

0215871_Samen_Eten.jpg

Maaltijd voor alleengaanden afgelast

DREMPT - De maaltijd voor alleengaanden in het Dorpshuis in Drempt, die gepland stond op woensdag 8 december, is afgelast. De maandelijkse maaltijd was net weer van start gegaan, maar de organisatie ziet zich genoodzaakt om in ieder geval de maaltijd in december weer af te gelasten. Wanneer ze weer

0215819_Expo_Kunstlab.jpg

December-exposities in Kunstlab Doesburg

DOESBURG - In december is het werk van twee edelsmeden te zien in de opkamer van het Kunstlab in Doesburg. Tiny van Zeijl laat zich vooral inspireren door een vorm. Van daaruit werkt ze met zilver en edelstenen en zoekt zij hoe beide elkaar kunnen versterken. Voor een perfect resultaat

0215869_Omslag_Velp_viert_vrijheid.jpg

Boek met foto’s van buitenexpositie Velp viert vrijheid

VELP - De buitenexpositie Velp viert vrijheid, die afgelopen september te zien was in het centrum van Velp, was een groot succes. Stichting Velp van Oranje brengt nu een boek uit met dezelfde titel. Hierin zijn de 21 foto's opgenomen, die werden gemaakt en geëxposeerd ter gelegenheid van 75+1 Jaar