dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeHoenderlooVeluwecamping de Pampel zamelt geld in voor het Longfonds

Veluwecamping de Pampel zamelt geld in voor het Longfonds

HOENDERLOO – Komende week vindt op Veluwecamping De Pampel voor de tweede keer een goede doelenweek plaats. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij geld wordt ingezameld voor het Longfonds. Net als vorig jaar, wordt er een heus Glazen Huis gebouwd waar men verzoeknummers kan aanvragen. Ook worden er onder andere pizza’s gebakken en T-shirts gekleurd.

In 2016 vond de eerste editie plaats. In slechts één week tijd is er een bedrag van
1520,36 euro ingezameld voor onderzoek naar de ziekte Longfibrose. In 2015 heeft Carla Uithol, eigenaresse van Veluwecamping De Pampel de strijd tegen deze ziekte verloren.
Jaarlijks krijgen ongeveer 1.000 mensen in Nederland de diagnose Longfibrose. Over de ziekte is relatief weinig bekend en met de goede doelenweek wil familie Uithol daar verandering in brengen.
Vrijdag 4 augustus volgt de officiële bekendmaking van het opgehaalde bedrag. De telling zal plaatsvinden onder leiding van een officieel afgevaardigde van het Longfonds.

www.veluwevakantieparken.nl

 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215159_jassen.jpg

Nieuwe winterjassen voor SC Doesburg

DOESBURG - De Club van 100 heeft alle trainers en leiders van alle jeugd- en seniorenteams van Sportclub Doesburg voorzien van mooie winterjassen. "We zijn maar al te trots op alle trainers en leiders van onze jeugd- en seniorenteams. Al deze vrijwilligers staan een aantal keren per week in weer

0216018_Midwinterhoorngroep.jpg

Midwinterhoorns mogen weer blazen

DOESBURG - Volgens traditie mag de midwinterhoorn weer klinken vanaf de vrijdag voor de Adventsperiode, na zonsondergang. De leden van midwinterhoorngroep Doesburg kwamen daarom deze dag even bij elkaar om samen de hoorn weer te laten klinken. Ze zijn de stad in gegaan en hebben geblazen in het winkelcentrum. Een

Twee doden bij ongeval N348

BRUMMEN - Een man van 86 en een vrouw van 83 jaar uit Brummen zijn dinsdag 30 november omgekomen bij een verkeersongeval op de rotonde in de N348 bij Brummen. Zij reden rond 12.30 uur in een personenbusje de rotonde op en kwamen daarbij in botsing met een vrachtwagen. De

Nieuwe editie Ambt & Heerlijkheid

RHEDEN / ROZENDAAL - Het decembernummer van Ambt & Heerlijkheid ligt in de winkels. Het kwartaalblad van de Oudheidkundige Kring van Rheden/Rozendaal heeft dit keer een zeer gevarieerde inhoud, waarbij bijna alle Rhedense dorpen aan bod komen. Er zijn artikelen over de Thorbecke-graven bij de Petruskerk in Spankeren, over de

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente effici├źnter omgaan met budgetten.

0216167_Kerstworkshop_edt.jpg

Kerststuk maken in de Kruiskerk

EERBEEK - In de Kruiskerk in Eerbeek worden drie workshops gehouden waarin de deelnemers een origineel kerststuk maken. In verband met de nieuwe maatregelen zijn de avondworkshops verplaatst naar een ander tijdstip. Er zijn nu workshops gepland op vrijdag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 18