dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeHoenderlooZomerse braderie

Zomerse braderie

HOENDERLOO – Het was goed toeven op het terras van het Dorpshuus in Hoenderloo. Met een kop koffie of een drankje kijken naar de activiteiten van de antieke dorsmachine en de mensen die van en naar de zomerse woensdagbraderie gaan. Een drukte van belang, iedere zomer opnieuw. Het dorp Hoenderloo telt zelf maar zo’n 1500 inwoners. Vaste bewoners. In de vakantietijd gedurende de zomer groeit dat aantal echter uit tot een kleine 20.000. Allemaal toeristen die in de vele vakantieparken, campings en recreatiewoningen verblijven. Een enorm potentieel voor het houden van activiteiten. Geen wonder dus dat de zes zomerbraderieën die jaarlijks worden gehouden – laatste drie woensdagen van juli, eerste drie van augustus – over belangstelling niet te klagen hebben. De braderieën in het dorp worden georganiseerd door de HZV, de Hoenderlose Zaken Vereniging HZV. Zij zorgen dat jaarlijks zo’n vijftig kramen en enkele kinderattracties worden opgesteld rond de muziektent. Het zogenaamde muziekbos is daarvoor een prima, lommerrijke, locatie voor het gratis toegankelijke evenement. En naast het muziekbos, op het terrein van het Dorpshuus, wordt tijdens de braderieën ook een bescheiden kleedjesmarkt voor de kinderen uit het dorp gehouden. – foto: Wencel Maresch

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216526_erehaaf.JPG

Erehaag voor overleden erelid van vv Dieren

DIEREN - Vrijdag 4 december hebben vele leden van vv Dieren de laatste eer bewezen aan de op 27 november overleden Evert Gerritsen. De sfeergroep VV Dieren Youth vormde tijdens zijn uitvaart een mooie erehaag met fakkels.Evert Gerritsen was erelid van vv Dieren. Voor hem voelde vv Dieren als zijn

0215604_Olivier_Mareschal.jpg

Buurtbewoners opnieuw in actie voor veiligere Oranjeweg Rheden

RHEDEN - Buurtbewoners Olivier Mareschal en Ron Baars blijven aandacht vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie op de Oranjeweg in Rheden. Er wordt naar hun beleving te vaak te hard gereden. Acties in het verleden hebben niets opgeleverd, maar toch geven ze de moed niet op. Met bordjes herinneren ze de

0215985_Bestuur_met_jubilarissen.jpg

Definitief einde voor Thomassen Mannenkoor

RHEDEN - Vrijdag 26 november was het definitieve einde van het Thomassen Mannenkoor bij restaurant de Deel in Rheden. Voordat het bestuur ontbonden werd, haalde voorzitter Louis Schennink enkele herinneringen op uit het rijke verleden van het koor.

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente effici├źnter omgaan met budgetten.

0216553_pietentraining.JPG

Pieten op bezoek bij vv SHE Hall

HALL - Zaterdag 4 december was het dolle pret op de voetbalvelden van vv SHE Hall. De jongste kinderen van de Hallse voetbalclub kregen bezoek van Pieten. De Pieten kwam niet alleen maar met pepernoten, maar ze kwam ook een pietentraining geven. De voetballertjes mochten hun broertjes, zusjes en vriendjes

0215871_Samen_Eten.jpg

Maaltijd voor alleengaanden afgelast

DREMPT - De maaltijd voor alleengaanden in het Dorpshuis in Drempt, die gepland stond op woensdag 8 december, is afgelast. De maandelijkse maaltijd was net weer van start gegaan, maar de organisatie ziet zich genoodzaakt om in ieder geval de maaltijd in december weer af te gelasten. Wanneer ze weer