Home / Doesburg / Motorrun heerlijke dag uit

Motorrun heerlijke dag uit

DOESBURG – Dit jaar werd er voor de zevenentwintigste keer weer de motorrun voor mensen met een beperking gereden. De Motorrun Doesburg wordt georganiseerd door de stichting IVG en scholengemeenschap het Rhedens te Dieren. Het is een compleet verzorgde dag waar meer dan 100 motorrijders, zijspanners, trikes, etc. een dagje optrekken met iemand met een beperking. Het doel is een bijdrage leveren aan integratie van mensen met een beperking. Door dit te koppelen aan een gezellige dag, gaat dat spelenderwijs.

De start was bij het Rhedens in Dieren waar de motorrijders en gasten aan elkaar gekoppeld werden. Niet alle motoren nemen iemand mee, want er zijn een aantal motoren nodig die ook als verkeersregelaar mee doen om alles veilig te laten verlopen. Ook de politie doet hier aan mee en rijdt op motoren mee voor extra veiligheid.

Na de start ging het richting Doesburg en dwars door de stad (foto) waar ze toegezwaaid werden door de vele mensen die kwamen kijken. Hierna ging het richting Hoenderlo en Nationaal Park de Hoge Veluwe waar de lunchpauze was en daarna via terug naar Giesbeek Rhederlaag waar een heerlijke barbecue op hun wachtte. Gelukkig werkte het weer mee en was het weer een grandioze tocht die door de vele vrijwilligers, zowel organisatie als motorrijders, mogelijk werd gemaakt. De gasten kijken hier maanden lang naar uit en hebben het na afloop nog maanden lang over deze fantastische tocht op de motoren. – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.