Home / Doesburg / Initiatiefnemers drilkooi Doesburg moeten draagvlak vergroten

Initiatiefnemers drilkooi Doesburg moeten draagvlak vergroten

DOESBURG – Het zal niemand zijn ontgaan dat de voorgenomen plaatsing van een replica van een drilkooi in Doesburg, op z’n minst gemengde reacties losmaakt. De bezwaarperiode tegen de vergunning is nu verlopen en de gemeente verplicht de initiatiefnemers meer draagvlak te creëren.

De gemeente Doesburg laat in een statement weten: ‘Vandaag 8 juni 2017 is er een gesprek geweest tussen de gemeente en de initiatiefnemers uit Doesburg voor de drilkooi. Inmiddels is de bezwaartermijn verlopen. Er zijn meer dan 100 bezwaren binnengekomen bij de gemeente Doesburg. De gemeente heeft in het gesprek van vandaag met de initiatiefnemers overlegd over de bezwaren en de ontstane commotie. In de vergunning heeft de gemeente de mogelijkheid om initiatiefnemers te wijzen op het verkrijgen van draagvlak voor hun initiatief. Dit heeft de gemeente, wethouder Mulder, gedaan en verwacht van de initiatiefnemers een inspanning hiertoe. Afgesproken is dat de initiatiefnemers op korte termijn een avond organiseren om met in gesprek te kunnen gaan elkaar. Plaats en tijd worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.’
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.