Home / Drempt / Noviteit bij Asperge-boerderij de Stokhoven

Noviteit bij Asperge-boerderij de Stokhoven

DREMPT – Vorig jaar heeft Gerrit Hendriksen van boerderij de Stokhoven in Drempt een nieuwe digitale volautomatische sorteermachine in gebruik genomen. Deze machine wast, snijdt en sorteert middels een hightech digitale camera in alle gewenste sorteringen en dat met een snelheid van 16.500 stuks per uur.

Elke asperge wordt in no-time twaalf keer gefotografeerd, digitaal geanalyseerd en volautomatisch in de juiste sortering uitgeworpen. Dit heeft als gevolg dat alle sorteringen altijd uniform zijn en altijd van dezelfde topkwaliteit zijn. Dat asperges zo vers mogelijk moeten zijn en dat kwaliteit hoog in ons vaandel staat, is inmiddels alom bekend en met de komst van de volautomatische sorteermachine zal de kwaliteit van ‘de koningin der groenten’ nog meer gewaarborgd zijn en kan de consument nog meer genieten van deze overheerlijke groente. De winkel van Boerderij de Stokhoven is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

De Stokoven teelt daarnaast de asperges op een bijvriendelijke manier. Nieuw is het aanbieden van voldoende voedsel voor zowel de honingbij als de wilde bijen waar ook de hommels onder vallen, door nabij de aspergevelden een bloemenperk aan te leggen van 600 m2 met een mengsel van vele diverse soorten bloeiende planten, waar zowel de wilde bijen als de honingbijen hun dagelijkse voedsel kunnen vergaren. Op deze manier hoopt Asperge-boerderij ‘de Stokhoven’ op een positieve wijze haar bijdrage te leveren aan een grote en gezonde bijenpopulatie en een verantwoorde en duurzame voedselproductie.

www.destokhoven.nl
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.