Home / Spankeren / Twee dagen Oranjefeesten in Spankeren

Twee dagen Oranjefeesten in Spankeren

SPANKEREN – Komend weekend al staan de Oranjefeesten in Spankeren op de agenda. Een aantal weken vroeger dan de voorbije jaren. Het is meteen ook de voornaamste verandering in het programma, want alles blijft komende vrijdag en zaterdag zo’n beetje bij het oude. En dat is ook prima, want het jaarlijkse Oranjefeest is al jaren een groot succes in het dorp. Een evenement waarnaar wordt uitgekeken door de inwoners.

Vrijdagavond begint het allemaal om 18.30 uur met de optocht. Klein maar fijn, met de laatste jaren helaas een wat afnemende belangstelling van kinderen met versierde fietsen. Vandaar een extra oproep van voorzitter André Maalderink aan de jeugd om daar wat meer werk van te maken. Die optocht eindigt na een korte rondgang op het Kerkplantsoen, waar wethouder Tjebbe Vughts om 19.45 uur de officiële opening verricht in de muziektent. Aansluitend is het bal op het terrein aan de Kerkweg, waar een feesttent en de kermis staan opgesteld. Het duo 2 For the Show verzorgt op vrijdagavond de muziek. Om 21.30 uur is er nog het ‘rat’-knuppelen voordames en heren.

Zaterdag beginnen om 10.00 uur de kinderspelen – voorafgegaan door de koffie én de terug-van-weggeweeste krentenbol – en maken de schutters van het dorp zich vanaf 13.30 uur voor hun pogingen de schutterskoning of -koningin van het dorp te worden. Ook staan dagschieten en boomzagen op het programma.
Het jaarlijkse Oranjefeest wordt afgesloten met een groots Oranjebal, zaterdagavond vanaf 20.00 uur. De muziek wordt verzorgd door de band Never Mind Music.
 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.