zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeDoesburgStrijd om het maken van de lekkerste mosterdsoep

Strijd om het maken van de lekkerste mosterdsoep

DOESBURG – Voor de tweede keer zal zaterdag de Doesburgse Mosterd & Food Dag worden gehouden en zal er voor de 20e keer gestreden worden door de lokale Doesburgse horeca om de felbegeerde Kuperusbokaal, de wisseltrofee voor de lekkerste originele Doesburgse Mosterdsoep. Wie wordt de opvolger van Sonja’s Brood en Banket, de winnares van 2016?

Het evenement vindt plaats van 10.30 tot 17.00 uur, rondom de drie centrale winkelstraten, met de Driesprong als kloppend hart voor onder andere de jurering van de soepen en het plein waar de lokale horeca hun ingezonden soepen aanbiedt om te proeven.
Centraal blijft de verkiezing van de beste Doesburgse Mosterdsoep, maar ook dit jaar zal er weer een Streekproductenmarkt in de Meipoortstraat worden georganiseerd met Achterhoekse en Liemerse streekproducten, met ruim 20 deelnemers met uiteenlopende Food-producten van de organisatie Slow Food Achterhoek. Naast de Doesburgse Horeca zullen diverse lokale Doesburgse ondernemers hun eigen streekproducten aanbieden op deze dag.

Vanaf 13.00 uur worden alle ingezonden soepen als eerste beoordeeld door de chefs en/of eigenaren van de deelnemende restaurants, middels een blinde proeverij. De vijf beste soepen per categorie (vlees, vis en vegetarisch) zullen vanaf 15.00 uur live worden gejureerd door een vakjury, met twee chef-koks van gerenommeerde restaurants uit de regio, Ron Hansen (oud horecaondernemer en momenteel docent aan de Hotelschool in Wageningen) en de Doesburgse Mosterdvlogger Richard Kok. De twee prominente koks uit de regio zijn dit jaar: Bert Stomphorst en Mike Vrijdag. Bert Stomphorst wordt gezien als een van de grote kooktalenten uit de regio. Hij leidt de verfijnde keuken van The Hunting Lodge in Rozendaal. Vrijdag is chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Strandlodge in Winterswijk. Dit restaurant kreeg in december 2015 een Michelinster en behoort daarmee tot de top van Nederland.
De jurering vindt plaats vanuit de jurywagen op de Driesprong, de jurering wordt vanaf 15.00 uur aan elkaar gepraat door Eric Schuurman, oud presentator van TV Gelderland en de prijswinnaars worden rond 16.30 uur bekend gemaakt door burgemeester Loes van der Meijs.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214588_Landhuis_Beverode_1912.jpg

Retrospectief: Landgoed en landhuis Beverode

Deze week kijken we naar een bijzonder landhuis. Het stond in Dieren op een plek die we tegenwoordig nog steeds kennen als de wijk Beverode. Tegenwoordig natuurlijk bekend van het verzorgingshuis aan de Admiraal Helfrichlaan en ook is er in Dieren de Beverodelaan. Die weg geeft in grote lijnen de

0215391_duplo.jpg

Kinderkleding- en speelgoedbank in Doesburg

DOESBURG - SP Doesburg is samen met speeltuin Kindervreugd een kinderkleding- en speelgoedbank gestart. Nicole Hammink van de Doesburgse SP hoopt dat vraag en aanbod op het gebied van kinderkleding en speelgoed elkaar vinden via dit nieuwe initiatief. "Kinderen groeien razendsnel uit hun kleren, waardoor het soms niet meer bij

0214714_Record_Velp.jpg

Oude gedenksteen Record blijft in nieuwe woonwijk

VELP - Toekomstige bewoners Selma van Ramele en haar dochter Isabel hebben woensdag 10 november, samen met wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden, een oude gedenksteen gemetseld in de gevel van hun nieuwe woning op het voormalige Record-terrein in Velp.

0215328_Dorpsparel_Loenen.jpg

Verraste Marcel Dammers blij met Dorpsparel Loenen 2021

LOENEN - Muzikant Marcel Dammers had donderdag 18 november geen flauw vermoeden wat hem te wachten stond tijdens de repetitie van de muziekvereniging OLTO in het Dorpscentrum De Brink. Onder leiding van de nieuwe dirigent John Brouwer blies hij keurig zijn partij op zijn blaasinstrument. Altijd is hij trouw present

0215028_Seniorenwandeling_-_foto_Ton_Rothengatter_edt.jpg

Seniorenwandeling Huis te Eerbeek

EERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden woensdag 1 december een niet al te lange, informatieve wandeling. Deze is geschikt voor senioren die geen lange wandeling, maar wel graag een ommetje willen maken. De route is ongeveer 4 kilometer lang en voert over redelijk begaanbare paden van

0215203_Deelgebieden_Brummen.jpg

Meedenken in Gebiedsproces Natuurinclusief Brummen

BRUMMEN - Boeren uit de gemeente Brummen zijn begin december welkom bij één van de gebiedsbijeenkomsten over het gebiedsplan voor Brummen. Binnenkort start het proces om tot een plan te komen voor de ontwikkeling van de landbouw in relatie tot natuur, landschap, klimaat en stikstof. Brummen ligt geheel in de