zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeBronckhorstHuishoudelijke hulp gaat ook zorg verlenen

Huishoudelijke hulp gaat ook zorg verlenen

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start samen met zorgaanbieders Zorgkompas en Markenheem een pilot met een nieuwe vorm van ondersteuning: ‘Ondersteuning Thuis’. Hierbij verricht de huishoudelijke hulp naast huishoudelijke taken ook kleine zorgtaken. Inwoners met meerdere ondersteuningsvragen krijgen op die manier met minder zorgverleners te maken.

Een aantal huishoudelijke hulpen van Zorgkompas en Markenheem is onlangs hiervoor opgeleid. De pilot loopt van half mei tot november 2017.

Portefeuillehouder wethouder Peppelman: “Sommige inwoners krijgen naast huishoudelijke hulp ook persoonlijke verzorging en/of begeleiding. Dat betekent dat er meerdere hulpverleners over de vloer komen. Met deze nieuwe vorm van ondersteuning biedt de hulp ondersteuning bij het huishouden en helpt daarnaast met kleine zorgtaken. Hierdoor krijgen inwoners met meerdere eenvoudige zorgvragen straks minder mensen over de vloer om hen te ondersteunen. Dat is heel praktisch, zowel voor de hulp als voor de inwoner. Zo maken we optimaal gebruik van de vaak goede band tussen hulp en inwoner om de inwoner nog beter te kunnen ondersteunen.” Het streven is dat er 20 inwoners meedoen aan de pilot.

De pilot Ondersteuning Thuis is een vervolg op een lopende pilot met deze vorm van ondersteuning in Zelhem. Daar werkt een aantal MBO-studenten van het Graafschap College in een zelfsturend wijkleerteam. Ook zij zijn speciaal getraind om de huishoudelijke taken en de genoemde kleine zorgtaken te kunnen en mogen uitvoeren. Deze pilot is succesvol en loopt nog steeds.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215313_BrokkenJanCJelmer_de_Haas_rechtenvrij_-20150415Jan_079-2V2webres.jpg

Tekst- en muziekprogramma in Velp

VELP - Dinsdag 30 november om 20.00 uur brengen Jan Brokken, Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom een tekst- en muziekprogramma in de Grote Kerk in Velp. Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit zijn internationale bestseller De rechtvaardigen; één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen Jan Zwartendijk, en

0214684_architecture-ge286de4531920.jpg

Tachtig nieuwe woningen in Elzenbos Brummen

BRUMMEN - Er worden 80 nieuwe duurzame woningen gebouwd in het plangebied Elzenbos in Brummen. Hiermee zet de gemeente Brummen een belangrijke stap om wat te doen aan de woningnood. In dit plangebied komen 54 betaalbare woningen en 24 woningen in de vrije sector. De verwachting is dat de eerste

0214638_handtekening__pen__schrijven.jpg

Ik vind: De Lage Linie

De Linies, ontworpen door Menno van Coehoorn, zijn belangrijke historische gebieden, die goed onderhouden moeten worden. Echter, de meidoornhagen die vorig jaar geplant zijn, worden overwoekerd met hop en bramen en zijn hiervoor verdwenen. Het grote probleem is echter de moerasgebieden voor de Linies. Wanneer Doesburg zou worden aangevallen, lagen

0214596_euros__geld__munten.jpg

Waterschapsbelasting gaat omhoog

REGIO - Waterschap Rijn en IJssel kondigt aan de waterschapsbelasting te verhogen met 5,5 procent. Dit is nodig om het het watersysteem en de dijken aan te passen aan de klimaatextremen. Ook de prijsstijgingen van grondstoffen, elektra en arbeidskrachten brengen extra kosten met zich mee.

0215316_Bibliotheek.jpg

The Masked Reader in bibliotheek

REGIO - Het bekende televisieprogramma The Masked Singer krijgt een concurrent: The Masked Reader. Welke gemaskerde auteurs lezen binnenkort voor uit hun eigen werk? Bibliotheek West-Achterhoek heeft 15 bekende auteurs bereid gevonden om als Masked Reader deel uit te maken van een unieke wedstrijd.

0214808_vvdieren.JPG

vv Dieren na penalty’s door in de bekercompetitie

DIEREN - Zaterdag 13 november speelde vv Dieren een bekerwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Na 90 minuten stond er een gelijke stand op het bord, 1-1. Een spannende penaltyserie zorgde voor de ontknoping van de spannende wedstrijd. De Dierense spelers wisten deze te winnen en gaan daardoor verder in de