Home / Regio / Zilveren kantine in scholen Het Rhedens

Zilveren kantine in scholen Het Rhedens

REGIO – Het Rhedens heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met deze schaal laat Het Rhedens zien dat het aanbod van haar schoolkantines vooral uit gezonde producten bestaat. De drie locaties van Het Rhedens hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Er wordt groente en fruit aangeboden en minstens zestig procent van het aanbod bestaat uit betere keuzes (producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten). Kiezen voor gezondere producten wordt voor de hand liggend, door ze opvallend en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.