Home / Doesburg / Fleurige IJsselkade

Fleurige IJsselkade

DOESBURG – Zesduizend plantjes door zijn burgerparticipatie geplant. De kade langs de IJssel in Doesburg ziet er vanaf nu kleurrijk en fleurig uit. Doesburgers en toeristen kunnen er van genieten. Een paar jaar zijn Peter en Wilma Krijnen en Ankie en Tonnie Geerling actief geweest om dit mooie project te realiseren. Helaas is Tonnie een paar dagen voor de plantdag overleden.

De gemeente Doesburg wilde wel meewerken aan het idee, wanneer de bewoners een duit in het zakje zouden doen en het planten en onderhoud voor hun rekening namen. Na een tweetal inspraakavonden is er een definitief tuinontwerp vastgesteld. Afgelopen week waren de plantdagen. Een dertigtal vrijwilligers, waaronder mensen van Werkstation Beinum van Philadelphia, de tuinvereniging VVID, de wijkraad en bewoners van de kade, lagen de hele dag op hun knieën om de plantjes keurig op de juiste plaats te zetten. De gemeente en de hovenier waren blij verrast dat het zo snel ging.
Vanaf nu coördineert Henny Slokker samen met een groep bewoners het onderhoud. Het project Fleurige Kade laat zien hoe de gemeente met de bewoners en andere participanten samen tot een pracht resultaat kunnen komen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.