Home / Loenen / Opgraving in Loenen

Opgraving in Loenen

LOENEN – Sinds enkele weken vindt er in Loenen aan de Hameinde een archeologische opgraving plaats. Dit gebeurt omdat op deze plek in de toekomst door Slokker Vastgoed en Kondor Wessels Projecten 42 woningen gerealiseerd worden.

Bij het archeologisch onderzoek zijn sporen en vondsten uit verschillende perioden van de geschiedenis van Loenen gevonden. ‘De oudste vondst gaat terug tot in de prehistorie, we denken ongeveer 5000 jaar geleden. Ook zijn er sporen gevonden van hutkommen, dit zijn waarschijnlijk werkplaatsen die we misschien wel in verband kunnen brengen met de middeleeuwse ijzerindustrie’, aldus ADC Archeoprojecten, die het onderzoek uitvoert, samen met vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Apeldoorn.
De jongste sporen zijn niet zo oud, maar hebben te maken met de kassen die tot een paar jaar geleden nog op deze plek hebben gestaan. Leuker is dat er ook sporen en vondsten gedaan zijn van de schaapskooi die uit oude kaarten bekend is en misschien wel van een oude boerderij was die hier gestaan heeft.
Voor geïnteresseerden in het archeologisch onderzoek en in het nieuwbouwproject, wordt een open dag gehouden. Deze vindt plaats op woensdag 19 april van 13.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Het laatste nieuws over de vondsten zal dan verteld worden, maar ook hoe archeologisch onderzoek eigenlijk in zijn werk gaat. De opgraving en de open dag is te bereiken via de ingang aan de Hameinde in Loenen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.