Home / Zevenaar / Anja van Norel stapt op als wethouder in Zevenaar

Anja van Norel stapt op als wethouder in Zevenaar

ANGERLO / ZEVENAAR – Wethouder Anja van Norel heeft dinsdag het college van B&W persoonlijk meegedeeld dat ze besloten heeft haar wethouderschap neer te leggen. In een brief heeft zij de gemeenteraad laten weten dat zij per 14 april ontslag neemt als wethouder bij de gemeente Zevenaar. Ze was al maanden uit de running door problemen met de zware werkdruk.

Op die dag is het exact 19 jaar geleden dat Anja van Norel voor het eerst als wethouder is beëdigd in de toenmalige gemeente Angerlo. Aansluitend is zij, na een herindeling, wethouder geworden in de gemeente Zevenaar.

In haar brief aan de gemeenteraad laat Anja van Norel weten dat het goed met haar gaat. “De herstelperiode heeft me goed gedaan en de kans gegeven om terug te blikken, te relativeren en te overwegen. (…) De vele hartverwarmende en liefdevolle reacties, die ik de afgelopen maanden tijdens mijn afwezigheid heb ontvangen, heb ik zeer gewaardeerd en hebben mijn overwegingen extra lastig gemaakt. Ik heb voor mezelf een nieuwe koers uitgezet en ga op zoek naar een werkomgeving waar ik weer positieve energie van krijg, geïnspireerd door raak en waar ik mijn competenties weer optimaal kan inzetten. (…) Ik deel u daarom mee dat ik ontslag neem als wethouder van Zevenaar. Verder meldt zij dat ze ‘dit mooie ambt met veel plezier en positieve inzet heeft gedaan’ en dat zij ‘met een goed gevoel terugkijkt op vele mooie jaren’, maar dat het nu tijd is voor de start van een nieuw begin.

Het college heeft uiteraard begrip voor het besluit van Anja van Norel. Burgemeester Jeroen Staatsen: “Ik heb Anja tijdens haar afwezigheid regelmatig gesproken en heb respect voor de manier waarop zij haar herstel heeft aangepakt. Ze is nu gelukkig weer volledig hersteld en heeft gekozen voor zichzelf. Wanneer en hoe het officiële afscheid van Anja van Norel zal plaatsvinden, gaan we nog bespreken. Uiteraard zal dit op gepaste wijze gebeuren”.

Anja van Norel (Lokaal Belang) is van 1994 tot 1998 raadslid geweest in de voormalige gemeente Angerlo. Daarna was ze van 1998 tot 2005 wethouder. Vanaf de gemeentelijke herindeling in 2005 tussen de gemeenten Angerlo en Zevenaar is ze wethouder van de gemeente Zevenaar. Namens het college meldt Staatsen: “Als wethouder met in portefeuille onder andere ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en economische zaken, heeft ze veel betekend voor de gemeente. Anja is een betrokken bestuurder die goed bereikbaar en aanspreekbaar is voor de inwoners van gemeente Zevenaar en daarbuiten.”
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.