Home / Regio / Dijkgraaf Hein Pieper herbenoemd

Dijkgraaf Hein Pieper herbenoemd

REGIO – Hein Pieper is officieel herbenoemd als dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel, voor de komende zes jaar. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje beëdigde Pieper hiervoor bij Koninklijk Besluit in het waterschapskantoor te Doetinchem.

CdK Cornielje sprak tijdens de plechtigheid zijn waardering uit voor de inzet van de dijkgraaf in de afgelopen jaren, onder andere op het gebied van klimaat, duurzaamheid en grensoverschrijdende samenwerking. Een dijkgraaf is voorzitter van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van het waterschap. De benoeming is een Koninklijk Besluit en geldt voor een periode van zes jaar.
De dijkgraaf is bij Koninklijk Besluit herbenoemd. Voor de herbenoeming maakte het algemeen bestuur van het waterschap in november 2016 een aanbeveling op. Hierin stelde het bestuur dat het zeer tevreden is over de manier waarop de dijkgraaf zijn functie vervult. ‘De heer Pieper beschikt over de capaciteiten en persoonlijkheid die hem uitermate geschikt maken voor het uitvoeren van de werkzaamheden van een dijkgraaf’, aldus het algemeen bestuur.
Deze aanbeveling is doorgezonden aan Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland en vervolgens naar de Minister van Infrastructuur en Milieu, die het Koninklijk Besluit heeft voorbereid.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.