Home / Doesburg / Museumweekend en de GTW-tram in Doesburg

Museumweekend en de GTW-tram in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 8 en zondag 9 april staan in het teken van het jaarlijkse Nationaal Museumweekend. Ook Streekmuseum De Roode Tooren te Doesburg is traditiegetrouw een van de deelnemers.

Zestig jaar geleden was het de laatste rit van de stoomtram in de regio en ook in de stad Doesburg! Nu is het de allerlaatste gelegenheid om kennis te nemen van de boeiende expositie onder de titel ‘De stoomtram in Doesburg, 1881-1957’. Een zeer bijzonder overzicht van de geschiedenis van de Geldersche Stoomtramweg Maatschappij. Prachtig beeldmateriaal en objecten geven een indruk van het ontstaan, de vele locomotieven, de stations en halteplaatsen, de tragische ongevallen, personeel, etc. Tevens wordt er een bijna 30 minuten durende film vertoond. Prachtige beelden uit inmiddels lang vervlogen tijden. Inmiddels is de tentoonstelling door meer dan 8.000 personen bezocht! Wellicht dat er nog velen zijn die deze laatste gelegenheid willen aangrijpen om een bezoek te brengen aan De Roode Tooren.
Zaterdag 8 april is het museum geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 9 april van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.