Home / Rheden / Cultuurbedrijf Riqq zoekt bestuurders

Cultuurbedrijf Riqq zoekt bestuurders

GEM. RHEDEN – Cultuurbedrijf Riqq brengt jong en oud in Rheden in contact met cultuur en verbindt culturele initiatiefnemers met mensen, organisaties en plekken in de gemeente. De stichting zoekt twee bestuursleden.

Riqq verbindt de aanbieders van kunst en cultuur met degenen die daarvan genieten en is daarmee bij uitstek een netwerkorganisatie, het centrale en onafhankelijke schakelpunt in het kunst- en culturele leven van Rheden.

Na de start in 2012 is Cultuurbedrijf Riqq – inmiddels volwassen – in een nieuwe fase beland. Riqq is een stichting. Met een organisatie van 10 personen (7 fte) ondersteunen zij alle culturele initiatieven in de gemeente. "Wij faciliteren muziekonderwijs, de scholen in Rheden, de kunstenaars. Ook organiseren wij zelf concerten en optreden. Andere belangrijke loot aan de stam is de rol van kunst en cultuur in het sociale domein; wij coördineren kunstprojecten met en voor de oudere bewoners van onze gemeente en wijkprojecten", aldus een woordoerder. "In het voorjaar van 2017 hebben wij ons meerjarenbeleid geïntroduceerd, dat leidend is voor de richting en ons werk de komende jaren. In dit plan hebben wij acht ontwikkelopgaven beschreven. Ook onze interne organisatie is gegroeid: van een lijnorganisatie naar een projectorganisatie met een team dat meer en meer zelfsturend werkt. Afhankelijk van de context neemt steeds een andere medewerker het voortouw. En dit vraagt om een bestuur dat, vanuit deze ontwikkelingen, toezicht houdt, de juiste vragen stelt en het team helpt om het bedrijf te laten bloeien."
Het is een bestuur op afstand, de praktische en dagelijkse gang van zaken verloopt via de directeur. Het bestuur vergadert maandelijks twee uur. Elk bestuurslid heeft zijn/haar eigen expertise en portefeuille (zoals financiën, huisvesting, juridische zaken, voorzitter) en informeert de andere bestuursleden en de directeur. De sfeer is volgens de woordvoerder open, betrokken en opbouwend.

Wie belangstelling heeft of eerst meer informatie wil, kan terecht bij Juul van Rijn, e-mail: juulvrijn@gmail.com; tel.: 06-31753737.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.