Home / Spankeren / Burgemeester op bezoek

Burgemeester op bezoek

SPANKEREN – Burgemeeser Petra van Wingerden nam onlangs een kijkje bij Stichting het Werk(t) in Spankeren. Samen met wethouders Nicole Olland, Ronald Haverkamp en Constans Pos kreeg zij een rondleiding over de werkvloer, waarbij de medewerkers vol trots hun werk lieten zien.

Stichting het Werk(t), gevestigd aan de Edyweg in Spankeren, biedt leerwerkplekken aan (jong)volwassenen met een arbeidsmarkt. De deelnemers krijgen begeleiding om zo hun maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid te vergroten. Er wordt gewerkt aan sociale vaardigheden en werkhouding, maar ook aan technische vaardigheid. Hierbij ontdekken de cliënten hun eigen talenten en specialiteiten.
In de werkplaats gaan de deelnemers aan de slag met hout, ze maken onder andere meubels, zoals tuinsets, ettafels, banken, kliko-ombouwen en ga zo maar door. Daarnaast worden de cliënten gestimuleerd zelf hun eigen projecten op te zetten, zodat zij hier op den duur zelfstandig hun geld mee kunnen verdienen.

Burgemeester van Wingerden en de wethouders hebben hun ogen goed de kost gegeven tijdens de rondleiding. Ze namen uitgebreid de tijd om met de deelnemers te praten over hun werk en toekomstbeeld en gaven aan onder de indruk te zijn van de mooie meubels die bij de stichting worden gemaakt.

www.stichtinghetwerkt.nl
 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.