Home / Regio / Scholieren Veluwezoom gaan positief vloggen

Scholieren Veluwezoom gaan positief vloggen

REGIO – Leerlingen van Scholengroep Veluwezoom gaan positief vloggen. ‘Waar ben jij trots op?’ Op die vraag geven leerlingen van Scholengroep Veluwezoom antwoord in een eigentijdse vlog, een videobericht.

Gewapend met een smartphone, tablet of camera waren vlog-teams van elf basisscholen erop uitgetrokken om in een flitsend filmpje vast te leggen waarop zijzelf en hun klasgenoten trots zijn. De vlogfilmpjes op de websites van de scholen te zien.

Scholengroep Veluwezoom wil met deze activiteit een van de kernwaarden van het openbaar onderwijs extra aandacht geven: een openbare school staat midden in de samenleving en is van en voor iedereen. De elf basisscholen van de scholengroep geven daarom al jaren les vanuit het thema ‘ik-jij-wij’: kinderen leren naar zichzelf te kijken (ik), nieuwsgierig te zijn naar de ander (jij), en ontdekken hoe ze samen verder kunnen komen (wij). “Kinderen leren bij ons dat ze samen verantwoordelijk zijn voor hun school en hun leefomgeving”, vertelt Erik Slag, leerkracht van groep 7/8 van openbare basisschool de Kameleon in Velp.
Samen met anderen kwam hij op het idee van een vlog-week. “Onze leerlingen zijn toch al volop bezig met filmpjes maken, video’s bewerken en social media. Dat is niet nieuw voor hen. Maar in deze week willen we dat een andere lading geven. Ze krijgen de opdracht goed naar de wereld om hen heen te kijken en daar iets positiefs uit te halen. Het gaat om bewustwording.”
Op de websites en facebookpagina’s van de scholen is het resultaat van deze vlog-activiteiten; www.scholengroepveluwezoom.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.