zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeDierenBurg. de Bruinstraat en Burg. Willemsestraat drie weken dicht

Burg. de Bruinstraat en Burg. Willemsestraat drie weken dicht

DIEREN – Het verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland om de Burgemeester de Bruinstraat en de Burgemeester Willemsestraat tijdelijk af te sluiten van 28 april tot en met 21 mei ligt ter inzage. De afsluiting is nodig in verband met de werkzaamheden voor Traverse Dieren dat onder andere bestaat uit de realisatie van een tunnel onder de N348 en enkele onderdoorgangen. In 2015 zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan. Het totale project is naar verwachting in de loop van 2019 gereed.

Uit een (vervolg-)onderzoek tijdens de uitvoering is gebleken dat de constructie van de huidige weg een diffuus beeld laat zien. In de ondergrond zijn op diverse locaties betonnen elementen gevonden. Hierdoor is het nodig de huidige wegconstructie compleet te vervangen in plaats van asfalt naast de bestaande weg aan te brengen zoals eerst het plan was. Dit heeft veel impact op het uitvoeringsproces wanneer de werkzaamheden ‘in het verkeer’ uitgevoerd gaan worden. Dat zou 24 weken gaan duren waardoor er veel vertraging en zeker ook een hoop irritatie zou ontstaan onder weggebruikers. Daarom kiest de provincie ervoor de weg drie weken af te sluiten, kort en hevig.

De N348 tussen het kruispunt met de Spoorstraat/Wilhelminaweg en de brug over het Apeldoorns Kanaal wordt afgesloten, evenals de N786 tussen het kruispunt met de weg Kattenberg en het kruispunt met de N348. In deze periode is van maandag 15 mei tot en met zondag 21 mei ook de spoorwegovergang Wilhelminaweg voor doorgaand verkeer afgesloten. De gemeente Rheden neemt hiervoor een verkeersbesluit. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden worden verschillende omleidingsroutes aangegeven.

Het lokale verkeer kan tijdens de gehele periode dat de N348 is afgesloten via de Harderwijkerweg Dieren bereiken en verlaten en via de Spoorstraat Dieren zuid bereiken. Van vrijdag 28 april tot en met zondag 14 mei kan het lokale verkeer ook via de Wilhelminaweg Dieren bereiken en verlaten. Daarna gaat de spoorwegovergang Wilhelminaweg dicht.
Er worden omleidingsroutes voor doorgaand en lokaal verkeer ingesteld. De belangrijke omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer Arnhem – Zutphen vice versa loopt via de A348 – N317 – N314. Voor het lokale verkeer Dieren – Zutphen vice versa wordt een omleidingsroute ingesteld via de N786 – N787. De omleidingsroutes binnen Dieren zijn met de gemeente Rheden afgestemd. Voor gemotoriseerd verkeer blijft de route via de N348 tussen de Harderwijkerweg en de Spoorstraat / Wilhelminaweg mogelijk.

De tekst van het verkeersbesluit is vanaf 15 maart te vinden op de website van de provincie Gelderland www.gelderland.nl. Een kopie van het verkeersbesluit is ook te vinden op het gemeentehuis in De Steeg en het Informatiecentrum Traverse Dieren in Dieren. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit kenbaar is gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215002_Meditatie.jpg

Mindfulnessdag in Hall

HALL - Mindfulnesstrainer Jantine Peters houdt op zondag 28 november van 10.00 tot 16.00 uur een mindfulness oefendag in de cursusruimte van natuurboerderij de Mhene aan de Lendeweg 4a in Hall. In een kleine groep van maximaal 8 personen doen de deelnemers diverse oefeningen waarmee zij hun aandacht en opmerkzaamheid

0214425_Weghalen_bloembakken.jpg

Bloembakken in winterslaap

BRUMMEN - Na een minder warme en vooral natte zomer hebben de vrijwilligers van de Werkgroep Groen van de Dorpsraad Brummen de bloembakken van het Marktplein weer opgehaald. Door de vele regenval van de afgelopen tijd waren de bakken letterlijk doordrenkt. Het water geven is de laatste tijd dan ook

0214438_Koffie.jpg

Open Coffee in Velp

VELP - Donderdag 25 november is er tussen 9.00 en 11.00 uur weer een Open Coffee bij Me & Mrs. P in Velp. Ondernemers, starters, freelancers, zzp'ers en mensen die overwegen zelf een bedrijf te starten zijn welkom om te netwerken. Vooraf aanmelden via ocvelp@gmail.com wordt gewaardeerd, maar is niet

0215783_politie_blauw.jpg

Autoruit ingeslagen

EERBEEK - Een zwarte Ford Ka werd in de nacht van donderdag 18 november op vrijdag 19 november het slachtoffer van vernieling. De auto stond vanaf 19.00 uur geparkeerd aan de Bachstraat in Eerbeek en werd vrijdagmorgen rond 11.00 uur met een ingeslagen achterruit aangetroffen.

0214808_vvdieren.JPG

vv Dieren na penalty’s door in de bekercompetitie

DIEREN - Zaterdag 13 november speelde vv Dieren een bekerwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Na 90 minuten stond er een gelijke stand op het bord, 1-1. Een spannende penaltyserie zorgde voor de ontknoping van de spannende wedstrijd. De Dierense spelers wisten deze te winnen en gaan daardoor verder in de

0215007_MuziekverKlarenbeek-1684.jpg

Klarenbeek zoekt muzikanten

KLARENBEEK - Muziekvereniging Klarenbeek zoekt muzikanten. Mensen die een blaasinstrument of slagwerk bespelen zijn welkom om mee te spelen in een van de orkesten die de vereniging rijk is.