Home / Klarenbeek / Wandelspektakel met tochten van 20 tot liefst 110 km

Wandelspektakel met tochten van 20 tot liefst 110 km

KLARENBEEK – Wandelorganisatie WS78 organiseert op 24 en 25 maart diverse wandeltochten vanuit Klarenbeek. Op zaterdagochtend starten de dagafstanden van 20 km en 40 km. De middag daarvoor start om 14.30 uur de LDW van 110 km. Op vrijdagavond om 22.00 uur starten de nachtafstanden van 40 km, 60 km en 80 km. De parcoursen voor de nacht gaan over rustige verharde wegen.

Voor overdag zijn vooral de mooie onverharde paden uitgezocht.

Het kloppende hart is de startlocatie in MFC Klarenbeek. De langste afstand, de LDW van 110 km, start met 15 km. Na een pauze gaan de volgende 15 km over verharde wegen. Daarbij komen de deelnemers terug op de startlocatie in Klarenbeek en lopen verder met de deelnemers aan de andere nachtafstanden.
In de eerste nachtelijke lus van 20 km lopen de wandelaars richting Wilp-Achterhoek. Bij de Kaasboerderij Den Hoek is een rustpost. Daarna gaan ze naar buurtschap het Hooiland, waar in het buurthuis Samuel een rustpost is ingericht. De tweede nachtelijke lus van 20 km kenmerkt zich door rust en stilte.

Het dagparcours van de 20 en 40 km voert langs een kabouterdorp. De deelnemers lopen door een prachtige cultuurhistorische omgeving, de IJssel en de ruïne van kasteel Nijenbeek. De deelnemers aan de korte afstand komen na een korte doorsteek terug bij de eerste rustpost.
De andere deelnemers lopen over een lange grasdijk en onverharde wegen naar Wilp met zijn kenmerkende dorpspomp. Een nieuw aangelegd klompenpad brengt hen naar Twello. Na de horecarust in een kas lopen ze Twello in. Ook hier volgen een klompenpad. De route gaat verder over rustige wegen richting Posterenk, wat vooral bekend is vanwege zijn Wilpermolen. Hier is de volgende rustpost ingericht voor koffie of thee.

Voor het deelnemen aan de nachtafstanden is vooraf inschrijven verplicht. Dit kan via de website van WS78. Het deelnemers aantal is beperkt en de inschrijflimiet van 350 is bijna bereikt!
Voor de dagafstanden van 20 en 40 km kan alleen op zaterdagochtend op de startlocatie ingeschreven worden. Tussen 7.00 uur en 9.00 uur is het inschrijven en de start van de 40 km. Daarna volgt tot 11.00 uur het inschrijven en start van de 20 km.

www.ws78.nl
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.