Home / Dieren / Geplande stroomstoring in Dieren-Zuid

Geplande stroomstoring in Dieren-Zuid

DIEREN – Op vrijdag 3 maart zitten zo’n zeventig panden in Dieren tussen de Wilhelminaweg en de Burgemeester Willemsestraat (ten zuiden van de spoorlijn) tussen 10.00 en 12.00 uur zonder stroom. Liander haalt de spanning van de kabel, omdat er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in het kader van het project Traverse Dieren.

De werkzaamheden hebben te maken met de nog aanwezige boomstobben, die zijn achtergebleven na de bomenkap. De stobben moeten weg vanwege de aanleg van de nieuwe weg op die locatie. Een aantal blijkt echter volledig vergroeid te zijn met kabels van nutsvoorzieningen. Dat geeft problemen, ook omdat de kabels zelf moeten worden verlegd. Om stobben en kabels veilig te kunnen ontwarren, haalt Liander voor korte tijd de spanning van de kabel.

Als vrijdag 3 maart om 10.00 uur de stroom eraf gaat, vallen ook de verkeerslichten op de kruisingen N348/Kanaalweg en N348/Wilhelminaweg uit. Daarom worden verkeersregelaars ingezet. De betrokken huiseigenaren zijn op de hoogte gesteld. Bij slecht weer of calamiteiten kunnen de werkzaamheden uitgesteld worden.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.