Home / Dieren / Gemeente Rheden helpt ‘Het ZandKasteel’ op weg

Gemeente Rheden helpt ‘Het ZandKasteel’ op weg

DIEREN – De gemeente Rheden versterkt een bedrag van 4000 euro aan de Stichting Verzamelgebouw Dieren, voormalig Carion-gebouw Het Zandkasteel in Dieren. Al enige tijd wordt gewerkt aan de opzet van Het Zandkasteel. In de tweede helft van januari heeft het bestuur van deze stichting het voormalige Carion-gebouw gekocht, mede mogelijk gemaakt door de Dullerstichting en andere fondsen.

De stichting heeft financiële steun aan de gemeente gevraagd voor de aanloopkosten die zijn gemaakt zoals de oprichting van de stichting, asbestonderzoek e inschrijving bij de kvk. Voor het taxatierapport wil de gemeente geen bijdrage leveren omdat er al een aantal taxaties waren gemaakt.
In het Verzamelgebouw gaat een aantal instanties samenwerken die hun doelstelling richten op de sociaal zwakkere medemensen. De activiteiten van de gezamenlijke gebruikers richten zich op participatie, armoedebestrijding en circulaire economie. Om concrete plannen te maken, wil de stichting gebruik maken van een adviesbrigade met kennis en ervaring. Deze diensten van de adviesbrigade kosten 3000 euro.
De 4000 euro van de gemeente Rheden worden beschikbaar gesteld vanuit de stelpost incidentele ruimte. De gemeente hoopt de stichting hiermee een goede start te geven. Er is voortdurend overleg met de stichting. Na deze beschikbaarstelling kan de stichting zelfstandig aan de slag.

 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.