Home / Ellecom / SP: Ruime meerderheid inwoners ziet stal niet zitten

SP: Ruime meerderheid inwoners ziet stal niet zitten

ELLECOM – Landgoed Middachten heeft plannen om in de uiterwaarden van Ellecom een megastal te bouwen, waar plaats is voor 468 koeien (300 melkkoeien en 168 jonge koeien). De SP-afdeling Rheden is de afgelopen weken in gesprek geweest met inwoners van Ellecom over de plannen voor deze megastal.

De SP heeft de inwoners geïnformeerd over de plannen en haar standpunt over deze megastal door middel van een flyer. Daarna is ze een aantal middagen het dorp in getrokken om te horen wat de inwoners van deze plannen vinden. Uit deze eerste rondgang blijkt volgens de Rhedense socialisten dat een zeer ruime meerderheid fel tegen de komst van een megastal is. Een reactie die volgens de SP veel gehoord werd: “Wat een belachelijk plan! Zo’n stal hoort niet in onze mooie uiterwaarden! Er moeten minder koeien komen, maar hier komen er meer. Dat kan toch niet?” Daarnaast geeft ongeveer een kwart van de inwoners aan dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn over de plannen en voor veel inwoners was de flyer van de SP dan ook de eerste keer dat zij hoorden over de mogelijke komst van een megastal in hun dorp.

“Voor ons was het belangrijk om te weten wat inwoners van deze plannen vinden", aldus Tamara Koppelaar van de SP. "Wij kunnen als SP wel zeggen dat we een actie tegen de stal gaan opzetten, maar als inwoners van Ellecom de megastal wel prima zouden vinden, dan heeft zo’n actie geen zin. Voor ons was dit echt om een eerste indruk te krijgen, we weten nu dat voor deze megastal geen draagvlak is onder de bevolking en dus kunnen we verder!”
 

Lees ook

Ellecom verwelkomt wereldkampioen

ELLECOM – Eva Riemersma (34) uit Ellecom werd maandag compleet verrast door tientallen dorpsgenoten en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.